TREYn ohjeistus tapahtumista järjestöille ja opiskelijoille (päivitetty 31.5.)

Tätä uutista päivitetään säännöllisesti.

TREY on tehnyt koonnin tapahtumien järjestämiseen liittyvistä viranomaislinjauksista tälle sivulle. Ota rohkeasti yhteyttä korona-help@trey.fi, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset tukea! Jos sinulla on kysyttävää alla mainittuihin tarkempiin teemoihin, asianmukaiset yhteystiedot löytyvät niiden ohesta:

TREYn tapahtumien järjestämiseen liittyvät kysymykset Hallituksen jäsen Paavo Keski-Orvola

Tapahtumatuottaja Jussi Kekki

tapahtumat@trey.fi

040 713 0082

Yhdistysten tapahtumat, talous ja yliopiston tilojen käyttö Järjestöasiantuntija Tuulia Laakso jarjesto@trey.fi

040 713 0079

Kriisiviestintä ja tuki yhdistyksille tulleisiin mediayhteydenottoihin Viestinnän ja vaikuttamisen asiantuntija Saana Hytönen viestinta@trey.fi

050 361 2454

Korkeakouluyhteisön pandemiaryhmä ja siihen liittyvät kysymykset
Sosiaalipoliittinen asiantuntija Laura Kaipia  laura.kaipia@trey.fi 

040 713 0074

Yhteystiedot löydät myös TREYn verkkosivuilta.

TREYn päivittyvät koronauutiset

Koronaviruspandemian aiheuttamat toimenpiteet

Koronatilanteen usein kysytyt kysymykset

TREYn ohjeistus tapahtumista järjestöille ja opiskelijoille (tämä uutinen)

Yliopiston päivittyvä koronauutinen

Ajankohtaista koronaviruksesta: ohjeet henkilöstölle ja opiskelijoille

Viranomaislinjaukset

Aluehallintoviraston on mahdollista rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärää. Alueellisen pandemiaohjausryhmän on puolestaan mahdollista suositella kokoontumisrajoituksia yksityistilaisuuksiin. Lisäksi tapahtumien järjestämisessä tulee ottaa huomioon tartuntatautilain vähimmäishygieniavaatimukset.

Yleisötilaisuudet

Yleisötilaisuudella tarkoitetaan yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita niihin rinnastettavia tilaisuuksia, joihin osallistutaan osallistujan omasta aloitteesta. Yleisötilaisuuksia ovat myös esimerkiksi festivaalit, markkinat ja lähtökohtaisesti koulutustilaisuudet ja seminaarit. Yleisötilaisuuksia ovat myös kutsuun tai jäsenyyteen sidotut tilaisuudet, jollei tilaisuutta osanottajien lukumäärän, tilaisuuden laadun tai muiden erityisten syiden perusteella voida pitää luonteeltaan yksityisenä. Suurin osa järjestöjen tapahtumista on siis yleisötilaisuuksia.

Tällä hetkellä Pirkanmaalla ei ole voimassa yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksia.

Yksityistilaisuudet

Yksityistilaisuuksia ovat kaikki yksityisluonteiset tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia, kuten häät, hautajaiset, ristiäiset, syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä ei ole antanut suosituksia yksityistilaisuuksien koosta.

Rekisteröityjen yhdistysten sääntömääräiset vuosikokoukset ovat lähtökohtaisesti yksityistilaisuuksia. Aikaisemmin tulkittiin, että ne ovat yleisötilaisuuksia, mutta Aluehallintovirasto muutti tulkintaansa 15.3.2021. Tarkat ohjeet vuosikokousten järjestämiseen etätoteutuksella löydät TREYn materiaalipankista.

Rekisteröityjen yhdistysten vuosikokouksissa tulee noudattaa tartuntautilain vähimmäishygieniavaatimuksia (ks. alempana).

Tartuntatautilain vähimmäishygieniavaatimukset

Tartuntatautilain pykälässä 58 c säädetään seuraavat minimivaatimukset, joita on noudatettava yleisölle avoimissa ja asiakkaille ja osallistujille varatuissa toimitiloissa ilman erillistä viranomaispäätöstä:

    • osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
    • osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet
    • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään
    • asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se kyseisen toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Hygieniavaatimuksia on noudatettava niin kauan kuin väliaikainen tartuntatautilain pykälä 58 c on voimassa. Pykälä on voimassa koko maassa 30.6.2022 asti.

Lisätietoa viranomaislinjauksista

THL:n ja OKM:n ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräiden tilojen käytössä (.pdf, 156 kt).

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta (Aluehallintovirasto)

Koronaviruksesta usein kysyttyä opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla

Koronaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia oikeusministeriön vastuualueelta

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset