Järjestötilat

TREY tarjoaa mahdollisuuksien mukaan yhdistysaseman saaneille järjestöille tiloja harrastustoimintaan. Järjestötiloja ja niiden käyttöä koordinoidaan ylioppilaskunnasta käsin, ja jaettavat tilat myöntää hakemuksesta ylioppilaskunnan hallitus. Useimmiten tilat ovat ahkerassa käytössä, ja koska tilakiintiö ei kasva itsestään, tilaa jonottavassa järjestössä kärsivällisyys on valttia.

Kaikissa järjestötiloja koskevissa kysymyksissä ja yliopiston tilapalveluiden kanssa tapahtuvassa yhteistyössä auttaa järjestösektori.

Tarkemmat järjestötilojen myöntämiskriteerit löytyvät täältä. Hakemus, jolla järjestö voi tilaa hakea, löytyy täältä.

Tällä sivulla on esitelty ylioppilaskunnan kautta lainattavissa tai vuokrattavissa olevat tilat.

Tampereen vanhimman opiskelija-asuntolan, Vanhan Domuksen, pohjakerroksessa sijaitseva klubi sopii niin kokoustamiseen, peli-iltoihin kuin kaupungissa vierailevien kollegoiden majoittamiseenkin. Sitä voivat varata käyttöönsä kaikki TREYn piirissä toimivat järjestöt. Klubi varataan TREYn keskustan palvelutoimiston kautta, josta myös klubin avain haetaan.

Avaimen hakemisen yhteydessä yhdistyksen edustajan on allekirjoitettava käyttäjälomake, jossa sitoudutaan käyttöehtoihin ja klubin luovuttamiseen vähintään siinä kunnossa kuin se oli ennen yhdistyksen varausta.

Klubilla on suihkutilat, ja keittokomerosta löytyy kahvinkeitin, mikroaaltouuni, jääkaappi, keittolevy sekä astioita. Näiden ohella varustukseen kuuluvat stereot sekä kymmenen patjaa, joita säilytetään eteisen ja takkahuoneen (takka ei käytössä!) yhdistävässä varastohuoneessa. Tilassa on lisäksi kokouspöytiä tuoleineen, pari sohvaa ja jääkaappi sekä irtojakkaroita. Klubille mennään sen omasta ovesta, joka löytyy rakennuksen itäpuolelta parkkipaikan läheisyydestä.

Klubi on kunnostettu viimeksi vuonna 2011, ja sen siistinä ja viihtyisänä pysyminen on tilaa käyttävien järjestöjen harteilla. Lisäksi klubiln siisteyttä ylläpitävät erikseen valittu ”siivousrinki”, joka koostuu TREYn piirissä toimivista järjestöistä. Siivousrinkiin haetaan järjestöjä alkuvuodesta. Ideoita Domus-klubin kehittämiseen ja viihtyisämmäksi tekemiseen voi esittää toimistosihteerille, järjestö- ja viestintäasiantuntijalle tai hallituksen järjestövastaavalle.

Säännöt

Klubi on siivottava käytön jälkeen. Roskat on vietävä, astiat tiskattava, huonekalut laitettava järjestykseen ja tahrat sekä muut mahdolliset roskat on pyyhittävä. Jos siisteydessä havaitaan yhdistyksenne käytön jälkeen puutteita, tilan siivous tilataan ulkopuoliselta taholta ja lasku siitä peritään yhdistykseltänne (väh. 100 euroa).

Varastohuoneen patjat on tarkoitettu ainoastaan yöpymiskäyttöön, ei istuskeluun tai muuhun vastaavaan. Ne on laitettava käytön jälkeen takaisin siistiin pinoon varastoon, eikä niitä saa taittaa. Yhden patjan hinta on 45 euroa, joten jos jokin patja esimerkiksi likaantuu käyttökelvottomaksi järjestönne varauksen aikana, korvaus siitä peritään yhdistykseltänne.

Klubille ei saa jättää mitään ylimääräistä.

TREYn järjestötila sijaitsee Tampereen yliopiston keskustakampuksella (Pinni A:n porttiosan ylin kerros, A4101, mikroluokkaa vastapäätä). Se on tarkoitettu ensisijaisesti vailla omaa tilaa olevien järjestöjen käyttöön, mutta kuka tahansa opiskelija voi vapaasti oleilla siellä rakennuksen aukioloaikana. Sisään pääsee mikroluokkien tapaan näyttämällä opiskelijakorttia tunnistimelle.

Tila koostuu keittonurkkauksella varustetusta oleskelutilasta, kokoushuoneesta, lukollisesta varastosta sekä toimistonurkkauksesta. Keittonurkkauksessa on astianpesukone, kahvinkeitin, mikroaaltouuni ja sekalaisia astioita. Oleskelutilassa on sohvaryhmiä, hyllyjä, ilmoitustauluja ja muita tuoleja. Pienimuotoiset tapaamiset tai kokoukset sujuvat matalien pöytien äärellä. Lisäksi tilassa on tietokone.

Oleskelutilaa ei tarvitse eikä voikaan varata, mutta tilan yhteydessä on pienehkö kokoushuone. Se sopii esimerkiksi yhdistysten hallitusten kokouksiin ja sen varusteina on pitkä pöytä tuoleineen ja piirtoheitin.

Kokoushuonetta varataan Google-kalenterina löytyvästä varauskalenterista. Kalenterin varaustietoja ja vapaita aikoja voi kuka tahansa käydä katsomassa, mutta varauksen tekemiseen tarvitaan gmail-tunnukset. Monilla tilaa käyttävillä järjestöillä onkin jo käytössään tunnukset muotoa jarjestonnimi@gmail.com. Lisätietoja varauskalenterin käytöstä saa TREYn järjestöasiantuntijalta, joka myös myöntää tunnuksia kalenteriin.

Lisäksi järjestötilan yhteydessä on pieni varastotila, jossa on ainejärjestöjen hallussa olevia säilytyskaappeja. Sinne pääsee ainoastaan avaimilla. Säilytyskaappeja vapautuu toisinaan. Niistäkin voi tiedustella järjestö- ja viestintäasiantuntijalta.

Säännöt

 • Siivoa tila käytön jälkeen vähintäänkin siihen kuntoon, jossa se oli ennen käyttöä!
 • Tiskaa käyttämäsi astiat tai laita ne tiskikoneeseen. Tiloissa käy siivooja, mutta hänen tehtäviinsä ei kuulu tiskikoneen täyttäminen tai tyhjentäminen eikä varsinkaan tiskaaminen. Jos kone on täynnä likaisia astioita, laita se käyntiin, ja jos se on täynnä puhtaita astioita, tyhjennä se.
 • Kierrätä jätteesi.
 • Muista sammuttaa kahvinkeitin
 • Tila on tarkoitettu rauhalliseen oleskeluun, kahvitteluun ja kokousteluun

Hotelli Tornia voi hyödyntää esimerkiksi excursiovieraiden majoittamiseen. Varaukset, avaimen luovutus ja avaimen palautus tapahtuvat Hervannan palvelupisteellä.

Tilan käyttäminen maksaa 50 euroa yöltä, ja summa maksetaan ennen avaimen noutamista. Tilasta löytyy yhteensä 26 sänkyä ja patjaa, astiasto, mikro, hella, jääkaappi, WC ja suihku.

Säännöt

 1. Majoitustilan tulee olla siivottu käytön jälkeen. Siivoustarvikkeet löytyvät kaapista. Tilassa ei käy ulkopuolista siivoojaa vaan jokaisen vuokralaisen on siivottava tila jälkeensä. Huonosta siivoamisesta tai kokonaan siivoamattomuudesta peritään 200 euron lisälasku.
 2. Tilojen käytössä on noudatettava siisteyttä ja asiallisuutta. Kohtuuttoman melun aiheuttamista pitää välttää.
 3. Majoittuja on vastuussa kaikesta vahingosta, mitä mahdollisesti aiheutuu majoitustilalle, sen irtaimistolle tai piha- ja lähialueille.
 4. Majoittuja vastaa siitä, että tilan ikkunat suljetaan ja ovet lukitaan käytön päätyttyä.
 5. Ellei käyttösopimuksessa toisin mainita, käyttöaika päättyy aamulla klo 9.00.
 6. Majoittuja on velvollinen noudattamaan TREYn edustajan ohjeita. Edellä mainituilla on oikeus keskeyttää tilan käyttö, mikäli ohjeita ei noudateta.
 7. Majoittuja on velvollinen huolehtimaan käyttämiensä astioiden tiskaamisesta ja paikoilleen laittamisesta.
 8. Näiden sääntöjen laiminlyömisestä aiheutuvat kustannukset lankeavat majoittujan maksettavaksi.
 9. Kadotetusta avaimesta veloitetaan 150€

Mikäli asuntoa ei ole siivottu veloitetaan ulkopuolisen siivoojan kustannukset tilan vuokraajalta.

Hervannan kampuksella yliopiston tiloja voi varata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tilavaraus.hervanta@tuni.fi. Tiloja voidaan myös varata suoraan käymällä tilapalveluissa.

Keskustan ja Kaupin kampuksella varaukset hoituvat Campusta Oy:n kautta.

Lisätietoja muista tiloista antaa TREYn järjestösektori.