TREY järjestää piirissään toimiville järjestöille erilaisia yhdistyskoulutuksia kunkin lukuvuoden aikana. Keskeisimpiä koulutuksia ovat tammikuussa järjestetty Järjestöstartti sekä taloudenhoitajakoulutus keväällä. Tammi-helmikuusssa järjestettävä Järjestöstartti sisältää mm. yhdistystoiminta-, viestintä-, ja edunvalvontakoulusta. Järjestökahveilla ylioppilaskunnan toimijat kertovat ainejärjestöjen edustajille ylioppilaskunnan ajankohtaisia kuulumisia.  Lisäksi TREY kouluttaa ja perehdyttää hallinnon opiskelijaedustajia sekä ainejärjestöjen kopovastaavia säännöllisesti: Kopo-cocktaileilla perehdytään ja verkostoidutaan hallopedien ja ainejärjestöjen edustajien kesken, kun taas KOO-illat ja kupillinen kopoa tapahtumat ovat kaikille avoimia ajankohtaisiin asioihin keskittyviä koulutus- ja keskustelutilaisuuksia. Myös tuutoreille sekä tuutorivastaaville  järjestetään omia tilaisuuksia ja koulutuksia. TREY järjestää myös muita koulutuksia tarpeen mukaan.

Yhdistystoimijoiden kannattaa muistaa, että järjestöille hyödyllisiä neuvoja ja käytäntöjä saa koulutustilaisuuksien lisäksi esimerkiksi puheenjohtajatapaamisista sekä eri jaostojen kokouksista. Koulutusten ja tapaamisten ajankohdista tiedotetaan TREYn nettisivuilla, sähköpostilistoilla ja järjestötapaamisissa. Myös muita järjestökanavia kannattaa seurata esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Puheenjohtajatapaamiset

TREYn piirissä toimivien järjestöjen puheenjohtajat kutsutaan puheenjohtajatapaamisiin kuukausittain (tammi-huhtikuussa ja syys-joulukuussa). Tapaamiset pidetään yleensä joko jossakin tamperelaisessa pubissa, saunatilassa, yliopistokampuksen luentosalissa tai TREYn toimistolla.

Tapaamisten avulla TREY pyrkii pitämään yhteyttä piirissään toimiviin järjestöihin ja kertomaan niiden puheenjohtajille ajankohtaisista asioista. Järjestöt voivat yhtä lailla nostaa tapaamisissa keskusteluun itselleen tärkeitä kysymyksiä ja verkostoitua keskenään.

Kirjanpitotekniikan kurssi

Kurssin kohderyhmä on ensisijasesti TREYn piirissä toimivien yhdistysten rahastonhoitajat, mutta kurssia suositellaan myös toiminnantarkastajille. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet voivat kuitenkin osallistua kurssille. Kurssista ei saa opintopisteitä, eikä se maksa mitään. Kurssilla käytetyn materiaalin tuo kurssin järjestäjä. Kurssilla ei ole läsnäolovaatimusta, eikä sille tarvitse ilmoittautua. Kirjanpitotekniikan kurssi järjestetään keväisin. Kurssin sisältö käsittää yhdistyksen kirjanpidon perusteet. Harjoitukset on pyritty hakemaan mahdollisimman läheltä ylioppilaskunnan piirissä toimivien yhdistysten toimintaa. Tavoitteena on, että kurssin käytyään piirissä toimivien yhdistysten taloudesta vastaavat henkilöt pystyvät tekemään kirjanpidon teknisesti oikein.

Yhdistyksen hallinto ja talous

TTA-12030 Yhdistyksen hallinto ja talous -kurssi järjestetään keväisin 3. periodissa. Kurssin voi suosittaa kahdella eri tavalla eli siitä on erikseen yliopistohallintoon tai talouteen ja yhdistyslainsäädäntöön keskittyvät toteutukset. Molemmat toteutuskerrat järjestetään samaan aikaan ja ne näkyvät POPissa samalla tunnuksella. Kurssi on hyödyllinen hallitustoimijoille ja hallopedeille. Kurssin luennoi ylioppilaskunnan edustaja. Rekisteröidy kurssille POPin lisäksi myös Moodle2:ssa!

Kysymyksiä kanavista ja koulutuksista tai idean uudesta koulutuksesta voi esittää järjestöasiantuntija Tuulia Laaksolle (tuulia.laakso@trey.fi, 040 713 0079).