Tällä sivulla on esittelyjä TREYn piirissä toimivista harrastejärjestöistä. Jos haluat oman järjestösi esittelyn sivulle tai haluat muokata esittelyä, toimita se tällä Microsoft Forms lomakkeella.

Akateeminen pöytäseurue Platine ry

Platine on vuodesta 2012 toiminut kerho, jonka tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää tamperelaista sitsi- ja tapakulttuuria. Näin ollen Platine yhdistää erityisesti sitsaamisesta ja laulamisesta innostuneita yksilöitä. Platinen toimintaan voi tutustua esimerkiksi vuosittain järjestettävien Serekoulutussitsien sekä Wapun Sitsikisojen muodossa, ja kerhon jäseniin törmää tyypillisesti useimmilla sitseillä tai saunailloissa. Mikäli kiinnostuit Platinesta, suosittelemme lämpimästi tutustumaan kerhomme Instagram-tiliin!

Platinen Instagram

Akateeminen Mahti

Kuvaus: Mahdissa toimii 10 lajijaostoja, jotka pyörittävät ympäri vuoden toimintaa lajien parissa. Mahdilta löytyy lajeista frisbeegolf, futsal, jalkapallo, jenkkifutis, joukkuevoimistelu, koripallo, lentopallo, ratsastus, salibandy ja sulkapallo. Seura järjestää normaalina vuotena monia tapahtumia kuten Talviliikuntaviikko, Urheilugaala, Liikuntamessut, Liikuntaviikot, Yösählyturnaus. Lisäksi jaostoilla pyörii mm. Yliopiston jalkapallo- ja futsalsarjat läpi lukuvuoden.

Akateemisen Mahdin nettisivut. 

ESN FINT

Kuvaus: Kiinnostaako sinua kansainvälinen toiminta ja tapahtumat tai haluatko tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin? ESN FINT:n jäseniksi ovat tervetulleita kaikki Tampereen seudun opiskelijat! Tule mukaan Euroopan suurimman opiskelijajärjestön toimintaan. Järjestämme monia tapahtumia aina kieliryhmistä matkoihin.

ESN FINtin nettisivut
ESN FINTin Facebook-sivut
Instagrammista ESN FINT löytyy @esnfint

Eräseura Muikku

Kuvaus: Tampereen yliopiston Eräseura Muikku toivottaa kaikki erähenkiset, kalastuksesta tai muuten luonnossa liikkumisesta kiinnostuneet opiskelijat tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Eräseura Muikku järjestää matalan kynnyksen tapahtumia, kuten patikointiretkiä ja leikkimielisiä pilkkikilpailuja. Myös hieman pidempiä reissuja ulkopaikkakunnille on järjestetty vuosittain. Muikun jäsenillä on mahdollisuus lainata ilmaiseksi seuran välineitä, kuten esimerkiksi kaikuluotainta, jääkairoja, pilkkejä, telttaa sekä hyötykasvi- /sienikuivuria. Käytössämme on myös keväällä 2020 hankittu soutuvene, jota muikkulaiset saavat vuokrata edullisesti.

Kenties parasta mitä Muikku voi tarjota, on mahdollisuus tutustua muihin samanhenkisiin opiskelijoihin rentojen tapahtumien lomassa. Nyt siis rohkeasti mukaan porukkaan!

Eräseura Muikun Instagram-tili

Rakkauden Wappuradio

Kuvaus: Rakkauden Wappuradio™ on vuonna 2010 perustettu poikkitieteellinen opiskelijaradioasema. Rakkauden Wappuradio jatkaa viimevuosien perinteitä ja tulee korvaasi radion välityksellä kahtena viikkona huhtikuun loppupuolella. Välitämme Wapun ilosanomaa teekkarihengessä radiotaajuuksilla ja internetissä. Wappuradiossa toimii hyvin monipuolinen tiimi, oletko sinäkin valmiina lähtemään mukaan?

Rakkauden Wappuradion nettisivut
Rakkauden Wappuradion Facebook-sivut
Rakkauden Wappuradion Instagram
Rakkauden Wappuradion Twitter
Rakkauden Wappuradion Telegram

MAGS – Mansen Akateeminen Gangsta rap – Seura

Kuvaus: Yo! Ollaan Tampereen yliopisto yhteisön oma räppiin ja hip hop -kulttuuriin keskittyvä lajikerho; MAGS! Lyhyesti kiteytettynä ollaan opiskelijajärjestö, jonka jäseniä yhdistää rakkaus, tai edes pieni kiinnostus hip hop -musiikkiin. Järjestämme yhdessä sekä pienempiä, että suurempia tapahtumia, joista esimerkkeinä toimivat teemoitetut kerho illat ja isommat räppibileet. Tämän lisäksi liputetaan sosiaalisessa mediassa näkyvästi hip hopin puolesta.

Mikäli sydämesi sykkii hip hopin tahtiin, kannattaa tutustua meidän toimintaan! Tämän esittelyn yhteydestä löydät linkit meidän somekanaville, josta löydät lisätietoja. IG:n tai FB:n kautta yksityisviestillä saat myös hallituksen kiinni, mikäli tulee kysyttävää!

– MAGSin poppoo

Mansen Akateemisen Gangsta Rap-Seuran Facebook-sivu
MAGSin Instagram-tili @magstampere

Purjehduskerho Pii

Kuvaus: Piin mukana pääset purjehtimaan sekä Näsijärvellä että Itämerellä aina naapurimaita myöden myös ilman aikaisempaa purjehduskokemusta. Pii järjestää lisäksi erilaisia purjehdukseen ja veneilyyn liittyviä koulutuksia, kuten keväisin järjestettävä purjehduksen alkeiskurssi. Lisätietoja Piin toiminnasta ja veneistä voit lukea nettisivuiltamme. Mikäli haluat kysellä lisätietoja, teimme Telegram-ryhmän juuri tätä tarkoitusta varten.

Purjehduskerho Piin nettisivut
Purjehduskerho Piin Facebook-sivut
Purjehduskerho Piin Instagram
Purjehduskerho Piin Telegram

TTMK – Tampereen Teekkarien Moottorikerho

Kuvaus: Tampereen teekkarien moottorikerho on autoihin, moottoripyöriin ja muihin moottoroituihin kulkineisiin erikoistunut harrastejärjestö. Kerhon toiminta koostuu erilaisista tapahtumista, tallitoiminnasta, kerhohuoneen palveluista, moottoripyörien säilytyksestä, sekä jäsenten välisestä yhteydenpidosta. Tapahtumia järjestetään sekä kampusalueella, yleisillä teillä että moottoriradoilla. Hervannan laitamilla sijaitseva kerhon talli tarjoaa sekä vakituisia paikkoja projekteille että SWAP-ruudun, jossa onnistuu pienemmät huollot ja korjaukset. Lisää tietoa kerhon palveluista ja toiminnasta löytyy verkkosivuilta, joiden kautta voi liittyä myös jäseneksi. Lisäksi vastuuhenkilöt vastaavat mielellään kysymyksiin kerhon toiminnasta!

Teekkarien Moottorikerho nettisivut

Herwannan Hauiskääntö

Kuvaus: Herwannan Hauiskääntö on SportUnin alaisten Tampereen yliopiston opiskelijoiden kuntosaliharjoitteluun erikoistunut lajijaosto. Jäsenistössämme on kaiken tasoisia harrastajia aina Suomen kärkinimistä juuri kuntosalilla käymisen aloittaneisiin opiskelijoihin asti. Kotisalinamme toimii Tamppi Areenan alasali, jossa jäseniämme näkee treenaamassa päivittäin.

Herwannan Hauiskäännön toiminta pitää sisällään kaikkea kuntasali teemaisista tapahtumista ja kilpailuista aina kursseihin asti. Lisäksi tarjoamme jäsenistöllemme tietoa kuntosaliharjoittelusta. Esimerkiksi järjestämämme voimanoston ja painonnoston alkeis- sekä jatkokurssit ovat todella suosittuja.

Herwannan Hauiskääntö järjestää kurssien lisäksi myös tapahtumia ja kilpailuja, kuten vuosittaiset opiskelijoiden voimanoston ja painonnoston OSM-kilpailut. Hkaannon jäsenistön sisäiset voimanosto & painonnosto kisat järjestetään kahdesti vuodessa.

Herwannan Hauiskäännön nettisivut.

Herwannan Hauiskääntö löytyy myös Facebookista. Instagramista yhdistys löytyy @herwannanhauiskaanto

Hervannan Matti

Järjestössä keskitytään shakki-pelin pelaamiseen. Pelejä yritetään järjestää viikoittain sekä netissä että jossakin mahdollisesti vapaassa tilassa. Tavoitteena on myös järjestää muutamia turnauksia

Hervannan Matin nettisivut

Tampereen Yliopiston Raskaan Musiikin Ystävien Seura TYRMÄYS ry

Kuvaus: Tampereen Yliopiston Raskaan Musiikin Ystävien Seura TYRMÄYS ry:n tarkoituksena on levittää metallimusiikin ilosanomaa kanssaihmisten joukkoon.

Tyrmäys pyrkii järjestämään jäsenilleen monipuolisia tapahtumia koko lukuvuoden ajan. Järjestettyjä tapahtumia ovat olleet mm. raskaat kerhohuoneillat, piknikit, pubirundit, sitsit ja keikkaillat.

Toivotamme jokaisen metallisydämen mukaan toimintaamme!

Tyrmäyksen nettisivut
Tyrmäyksen Facebook -sivut
Tyrmäyksen Instagram -tili
Tyrmäyksen maililista

Energia- ja prosessitekniikan ammattiainekerho – Exergia ry

Kuvaus: Exergia järjestää excursioita sekä saunailtoja alan opiskelijoille yhdessä yritysten kanssa. Lisäksi järjestämme joka kolmas vuosi energiateekkaripäivät, jonne osallistuu energiatekniikan opiskelijoita Hervannasta, Lappeenrannasta ja Otaniemestä. Mukana toiminnassamme pääset näkemään ja kokemaan käytännön energiatekniikkaa monipuolisesti ja luomaan kontakteja työelämään. Jäsenmaksu on 2€ vuodessa ja se oikeuttaa pääsyyn sähköpostilistalle, telegram-ryhmään ja kerhon tapahtumiin. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki energiatekniikasta kiinnostuneet Tampereen yliopiston opiskelijat.

Energia- ja prosessitekniikan ammattiainekerho – Exergia ry:n nettisivut. 
Exergia ry:n Instagram -tili

Tukkateatteriyhdistys ry

Kuvaus: Tukkateatterin toimintaan ovat tervetulleita kaikki aktiiviset ja teatterin tekemisestä innostuneet ihmiset aiempaan kokemustaustaan tai ikään katsomatta! Teatteri on perustettu vuonna 1999 ja teatterin toimintakulttuuri on avointa, yhteisöllistä, sitouttavaa ja ennen kaikkea kannustavaa. Jäsenmaksu on 30€ /vuosi.

Tukkateatterin nettisivut

www.tukkateatteri.fi Tukkateatterin Facebook-sivu

Tukkateatteri löytyy myös Instagrammista ja Twitteristä @Tukkateatteri

Teekkarikuoro

Kuvaus: Teekkarikuoro on noin 60 laulajan sekakuoro, joka harjoittelee pääasiassa kerran viikossa maanantai-iltaisin Hervannan kampuksella. Kuoron jäsenistä löytyy niin teekkareita kuin muidenkin alojen opiskelijoita sekä jo valmistuneita. Laulettava ohjelmisto on vaihtelevaa koostuen kansanmusiikkivaikutteisista kappaleista lauluyhtyemusiikin kautta juomalauluihin. Kuoro harjoittelee tavoitteellisesti, mutta hauskanpitoa unohtamatta. Harjoitusten lisäksi kuoro puuhailee paljon muutakin mukavaa yhdessä, kuten käy urheilemassa ja retkeilemässä, pitää saunailtoja ja järjestää tapahtumia. Erityisesti harjoitusten jälkeen kuorolaisia voi löytää kerhohuoneeltamme Sähkötalon kellarista (pandemian jälkeen taas joskus). Toimintaan pääsee liittymään mukaan syys- ja kevätkauden alussa järjestettävien avoimien harjoitusten kautta, minkä jälkeen kuoronjohtaja laulattaa kaikki kuoroon haluavat. Teekkarikuoron rinnalla toimii myös aktiivisesti keikkaileva pienryhmä TeekkariKvartti.

Nettisivut: Teekkarikuoron nettisivut
Facebook: Teekkarikuoron Facebook-sivut
Instagram: @teekkarikuoro

Globaali sosiaalityö ry

Kuvaus: Globaali sosiaalityö ry (GST) on Tampereella vuonna 2002 perustettu valtakunnallinen sitoutumaton yhdistys. GST:n tarkoituksena on ylläpitää sosiaalialan kehitystyötä ja kumppanuutta Suomessa ja maailmanlaajuisesti sekä edistää globaalia solidaarisuutta, sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja rauhaa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi GST muun muassa järjestää paikallistoimintaa Suomessa, tukee opiskelijavaihtoa Tansaniaan, Mosambikiin ja Libanoniin, koordinoi Libanonin Shatilla-pakolaisleirillä tehtävää sosiaalityötä tukevaa kummirengasta, ylläpitää kansainvälisiä sosiaalialan kumppanuuksia sekä toteuttaa monipuolisesti erilaisia kehityshankkeita.

Globaalin sosiaalityön nettisivut
Globaalin sosiaalityön Facebook- sivu
Globaalin sosiaalityön Instagram

Excalibur roolipelikerho

Kuvaus: Roolipelikerho Excalibur on kerho rooli-, lauta, kortti- ja figupeleistä kiinnostuneille. Meillä on käynnissä useita roolipelikamppanjoita, ja lautapeli-iltoja järjestetään säännöllisesti sekä Hervannassa kerhohuoneella että keskustassa Vanhalla Domuksella. Kerholta saattaa myös löytää peliseuraa aivan satunnaisena arki-iltanakin. Jäsenistön käytössä on mukava määrä erilaista pelimateriaalia, jota voi myös lainata omiin tapahtumiinsa. Perinteisiin toki kuuluu myös avajais- ja kaudenpäättäjäissaunat ja Wappuna järjestettävä eeppinen larp-henkinen fuksijäynä, johon voi osallistua vaikka ei aivan fuksi olisikaan. Parhaiten kerholaisia tavoittaa Telegrammin tai irkin välityksellä, tervetuloa tutustumaan!

Excaliburin nettisivut
Excaliburin Facebook-sivut
Excaliburin Telegram

IRC #xcalibur @IrcNet

Spinni

Kuvaus: Spinni on tamperelaisten korkeakouluopiskelijoiden elektronisen musiikin kerho, jonka tehtävänä on elektronisen musiikin ilosanoman levittäminen. Järjestämme dj-kursseja, elektronisen musiikin tapahtumia sekä illanviettoja. Tampereen yliopistokansalle Spinni on varmaankin tutuin kaksi kertaa vuodessa järjestettävistä Spinnin saunoista. Spinni on perustettu vuonna 1996

Spinnin nettisivut
Spinnin Instagram-tili
Spinnin Facebook-sivu
Telegram: tg.spinni.org

HeNTAi

Kuvaus: Herwannan Nykyaikain Teekkarein Animaatioiltamat, lyhyesti HeNTAi, on anime- ja mangakerho, joka järjestää opiskelijoille ohjelmaa vapaa-ajalle. Keräännymme viikoittain katsomaan vaihtuvia animesarjoja, minkä lisäksi pidämme elokuvailtoja ja järjestämme muuta toimintaa.

Kerhohuoneella Sähkötalon kellarissa voi lukea mangaa, nauttia audiovisuaalista viihdettä tai hengähtää silloin kun olet yliopistolla ja tarvitset paikan rentoutua.

Jäseneksi voi liittyä maksutta nettisivuillamme. Samaisesta paikasta voit myös liittyä Discord-kanavallemme.

HeNTAin nettisivut

Tampereen YK-yhdistys TAYK ry

Kuvaus: Onko kestävä kehitys, ihmisoikeudet, rauha ja tasa-arvo lähellä sydäntäsi? Jos olet kiinnostunut näistä teemoista sekä siitä, miten maailma toimii muun muassa näiden tavoitteiden saavuttamiseksi, TAYK on juuri sinulle sopiva järjestö. Olemme joukko aktiivisia ihmisiä, joita yhdistää kiinnostus Yhdistyneitä Kansakuntia kohtaan. Järjestämme erilaisia ja eri kokoisia tapahtumia, isosta vuosittaisesta Peace Day seminaarista pienempiin matalan kynnyksen saunailtoihin. Sinun ei tarvitse tietää paljoa YK:sta, eikä olla kansainvälisen yhteistyön asiantuntija tullaksesi mukaan, uteliaisuus vie pitkälle! Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa jos haluat tietää lisää näistä teemoista tai tulevista tapahtumista.

TAYK ry:n nettisivut
TAYK ry:n Facebook-sivut
Instagram: @tayk_ry

Modeemi ry

Kuvaus: Modeemi ry on Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen piirissä vuodesta 1977 saakka toiminut ATK-alan harrastajien yhdistys, jonka tavoitteena on edistää Suomen ATK-alan opiskelijoiden sekä valmistuneiden verkostoitumista ja harrastuneisuutta. Kerho harjoittaa käytännön tasolla säätöä, tunkkausta, saunontaa ja syömistä. Lisäksi välitämme alan kirjallisuutta ja annamme Oikeita Mielipiteitä™ lähes kaikissa alan ongelmissa. Tule kysymään oikeita mielipiteitä tai apua osoitteeseen #modeemi @ IRCnet.

Modeemin nettisivut. 

Pullonkaula ry

Kuvaus: Pullonkaula on tuotantotekniikan ammattiainekerho, joka toimii Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella Päärakennuksen kellarissa tilassa PB004.

Kerhomme tunnetaan luultavasti parhaiten erinäisistä projekteista. Tämänhetkisinä huippuprojekteina voidaan pitää uutta Yaskawan HC-10 -yhteistyörobotista tehtyä drinkkirobottia sekä laserleikkurin rungosta kerholle valmistuvaa suurialaista 3D-tulostinta. Lisäksi kerholta löytyy muun muassa 3D-suklaatulostin, lettutulostin sekä IOT-kahvinkeitin.

Mikäli robotit, 3D-tulostus, IOT, Telegram-botit, omien projektien tekeminen tai vain mukava hengailu, kahvin juonti ja Playstationin pelaaminen porukalla kiinnostavat, tule mukaan toimintaan!

Pullonkaulan nettisivut
Pullonkaulan Facebook-sivut
Pullonkaulan Instagram

EUROAVIA Tampere

EUROAVIA on Eurooppalainen lento- ja avaruustekniikan opiskelijoiden liitto, joka koostuu 42:sta jäsenyhdistyksestä 18:ssa eri Euroopan maassa. Euroavia Tampere on yksi näistä jäsenyhdistyksistä ja se koostuu Tampereen korkeakoulujen ilmailusta kiinnostuneista opiskelijoista. Järjestön tavoitteena on tarjota paikallisille opiskelijoille yhteyksiä Eurooppaan sekä ilmailuteollisuuteen osallistuviin suomalaisiin yrityksiin. Toimintamme sisältää retkiä suomalaisiin ja ulkomaisiin ilmailualan yrityksiin, saunailtoja ja muuta harrastustoimintaa. Euroavia Tampere pyrkii myös ajamaan lentokonetekniikan opiskelijoiden etuja.

EUROAVIAn nettisivut
EUROAVIAn Instagram

Albatross

Kuvaus: Ilmailukerho Albators on kerho, joka on suunnattu kaikenlaisesta ilmailusta kiinnostuneille henkilöille. Tällä hetkellä lennokit muodostavat suuren osan kerhon toiminnasta ja Albatross järjestääkin esimerkiksi sisälennätystä Tamppi areenalla. Lisäksi kerholla on myös omia lennokkeja, joita jäsenet pääsevät lennättämään. Muita tapahtumia ovat esimerkiksi kerhoillat ja ekskursiot. Kerhohuone sijaitsee sähkötalon kellarissa huoneessa SA030 ja sieltä löytyy rakentelutila jäsenien omia projekteja varten sekä simulaattorikäytössä olevia tietokoneita. Albatrossin liittymismaksu on 3€ ja se on voimassa koko opiskeluajan.

Albatrossin nettisivut
Albatrossin Facebook-sivut

FLOKKI ry

Kuvaus: Flokki ry on Hervannan kampuksella toimiva ympäristötekniikan ammattiainekerho, jonka tarkoitus on yhdistää ympäristötekniikasta kiinnostuneita opiskelijoita sekä tarjota mahdollisuuksia tutustua alaan sekä sen yrityksiin ja ajankohtaisiin asioihin paremmin. Ympäristötekniikan aihealueisiin kuuluvat mm. vesi- ja jätehuolto, kiertotalous ja pilaantunut maa. Flokki järjestää jäsenistön toiveet huomioiden erilaisia työelämään ja opiskeluun liittyviä tapahtumia kuten saunoja, excursioita ja kahvittelutilaisuuksia. Toimintaamme on helppoa osallistua hyvin matalalla kynnyksellä ja toivotammekin kaikki kiinnostuneet tutustumaan kerhoomme! Lisätietoa, jäsenlomakkeen sekä hallituksen yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

Flokin nettisivut
Instagram: @flokkiofficial

Safir ry

Kuvaus: Safir yhdistää turvallisuustekniikasta kiinnostuneita opiskelijoita järjestämällä excursioita, saunailtoja ja muita mukavia tapahtumia. Kerhon tarkoituksena on luoda yhteyksiä yritysmaailmaan ja kehittää turvallisuustekniikan opetusta. Laajan alumniverkoston ansiosta hyvät yhteydet työelämään on mahdollista luoda jo opiskellessa! Tule mukaan kerhon toimintaan! Lisätietoa löydät kerhon Facebook-sivuilta.

Safirin Facebook-sivut. 

Karatekerho Gakusei

Kuvaus: Gakusei on yliopistolla toimiva Goju-ryu -tyylisuunnan karateseura. Karate soveltuu niin naisille kuin miehillekin, ja mukaan mukavaan harrastukseen kannattaa lähteä, jos itsepuolustus ja/tai oman kehon kehittäminen kiinnostaa.

Goju-ryu on perinteikäs, Okinawasta peräisin oleva karaten tyylisuunta. Tekniikoissa kovat ja pehmeät, nopeat ja hitaat liikkeet seuraavat toisiaan, ja Goju-Ryu karate onkin hyvin monipuolinen ja tehokas itsepuolustusmuoto. Goju-Ryussa yhdistyvät kovat lyönti- ja potkutekniikat, ja pehmeät pyöreät liikkeet vastustajan täydelliseen kontrolloimiseen.

Toimintaan voi hypätä mukaan milloin vain, mutta pidämme ajoittain myös perehdytystreenejä, jonne uusia harrastajia kannustetaan mukaan. Lisätietoa treeniaikatauluista ja mahdollisista perehdytystunneista löytyy nettisivuiltamme. Hyppää rohkeasti mukaan treeneihin tai kysy lisätietoa seuran hallitukselta!

Karatekerho Gakusein nettisivut

SYY-Tampere

Kuvaus:

SYY-Tampere on ammattiliitto Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n valtakunnallisen opiskelijajärjestön Suomen yhteiskunta-alan ylioppilaat ry:n Tampereen paikallisjärjestö. SYY-Tampere toimii yhteiskunta- ja hallintotieteiden opiskelijoiden yhteistoimintajärjestönä, jonka tarkoituksena on edistää opiskelijoiden ja työelämän välistä vuorovaikutusta.

Voit liittyä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n jäseneksi jo opiskelijana, ja tällöin olet myös SYY:n jäsen – ja pääset osallistumaan kaikkiin tapahtumiimme!

Järjestämme työelämäaiheisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa (työelämäpäivät, ekskursiot ja saunaillat) on mahdollisuus kuulla työelämässä jo olevien kokemuksia ja kasvattaa omaa työelämätietoutta. SYY-Tampereen pyrkimyksenä on antaa opiskelijalle tietoa ammatinvalintaan suuntautuvissa kysymyksissä, jotka auttavat opiskelijaa työllistymään koulutusta vastaaviin tehtäviin.

SYY-Tampereen nettisivut
SYY-Tampereen Twitter-tili
SYY-Tampereen Facebook-sivut

UniDance Tampere ry

Kuvaus: UniDance tarjoaa monipuolisia tanssin harrastusmahdollisuuksia Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Meiltä löydät sekä tavoitteellisesti treenaavat ryhmät että avoimen tason kurssit opiskelijaystävälliseen hintaan. Me UniDancessa luomme itse ja toteutamme itse – tule mukaan tanssin ja tekemisen maailmaan!

UniDancen nettisivut
Facebook: UniDance Tampere ry Instagram ja @unidancetampere

Talouskerho Markka

Kuvaus: Talouskerho Markka on Tampereen yliopistolla toimiva kerho, jonka tarkoituksena on tukea jäsentensä tietoutta talouselämästä ja rahoitusalasta erilaisten tapahtumien ja kerhohuonetoiminnan avulla. Kerho järjestää mm. excursioita rahoitusalan yrityksiin ja aiheeltaan sijoittamiseen liittyviä tapahtumia, kuten Sijoitusiltoja. Markan jäseninä on runsaasti eri koulutusohjelmissa opiskelevia taloudesta kiinnostuneita henkilöitä. Markka sopii sekä aloitteleville että kokeneemmillekin sijoittajille ja talouselämästä kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan kerhon toimintaan!

Talouskerho Markan nettisivut
Facebook: Talouskerho Markka ja Instagram: talouskerhomarkka

Tr3 Gamers

Kuvaus: Tr3 Gamers on kerho kaikille videopeleistä kiinnostuneille. Tykkäät sitten seurata esports-kisoja katsomosta, pelata itse kilpaa tai muuten vain pidät videopeleistä, on tämä kerho juuri sinulle. Järjestämme erilaisia peliliigoja kaikille suomen korkeakouluopiskelijoille (ja valmistuneille), tuotamme yksiä maamme suurimpia videopeliturnauksia ja järjestämme pienempiä pelailutapahtumia kysynnästä ja tekijöiden mielenkiinnosta riippuen. Tämän lisäksi tuotamme myös lähetyksiä, sillä tykkäämme myös striimata tapahtumiamme!

Jos toimintamme kuulostaa edes etäisesti mielenkiintoiselta, suosittelememme suuntaamaan kotisivuillemme! Toivomme, että jokainen videopeleistä tavalla tai toisesta innostunut löytäisi kerhostamme kodin itselleen.

Kotisivu: TR3 Gamersin nettisivut
Instagram: @tr3gamers, Twitter: @tr3gamers ja Twitch: Tr3Gamers

Elokuvakerho Monroe ry

Kuvaus:

Elokuvakerho Monroe ry on vuonna 1968 perustettu voittoa tavoittelematon tamperelainen yhdistys, jonka tarkoituksena on välittää ja vaalia elävää, monipuolista ja kaikille tavoitettavissa olevaa elokuvakulttuuria sekä painottaa visuaalisen kulttuurin yhteiskunnallista merkitystä.

Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan muun muassa järjestämällä elokuvanäytöksiä ja elokuva-aiheisia tapahtumia jäsenilleen, pyörittämällä viikottaista leffavisaa ravintola Artturissa ja tiedottamalla jäseniään muista elokuvakulttuuriin kytkeytyvistä ilmiöistä ja tapahtumista.

Tervetuloa mukaan toimintaan, yhdistyksen jäsenyys ei maksa mitään

Elokuvakerho Monroen nettisivut
Elokuvakerho Monroen Facebook-sivut
Elokuvakerho Monroen Leffavisa Facebookissa
Elokuvakerho Monroen Instagram

TT-kamerat

Kuvaus: Tampereen Teekkarikamerat on kaikille Tampereen yliopiston opiskelijoille suunnattu valokuvauskerho valokuvaustaustasta ja taitotasosta riippumatta. Tarjoamme jäsenillemme mm. lainakalustoa ja editointi- sekä tulostusmahdollisuuksia kerhohuoneella. Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia, kuten teemoiltaan vaihtelevia kuvauskävelyjä, näyttelyexcursioita ja koulutuksia sekä kuvaamme opiskelijatapahtumia laidasta laitaan ympäri vuoden. Jos valo- tai videokuvaus kiinnostaa, niin liityhän Telegram-kanavallemme!

TT-kameroiden Instagram
TT-kameroiden nettisivut
TT-kameroiden Telegram yhdistyksen nettisivuilla
TT-kameroiden Telegram info yhdistyksen nettisivuilla

Tampereen Akateeminen KyykkäSeura

Seuran tarkoituksena on kehittää ja edistää tamperelaista kyykkäkulttuuria, niin pelaamalla kuin järjestämällä kyykkään liittyvää tapahtumaa. Kyykkä on karjalaislähtöinen peli, jolla on vahva opiskelijaharrastajaryhmä Tampereella.

Seuran toimintaan osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kyykkäkokemusta, vaan intoa lähteä mukaan tutustumaan tähän hienoon ja perinteikkääseen suomalaiseen lajiin. Jos haluat tutustua kyykkään tai katsella, miltä pelit näyttävät, kannattaa tutustua meidän YouTube-kanavaamme tai esittelyvideoomme!

Vuosittain järjestämme Kyykkäliigan sekä kyykkäturnauksina ainakin Ruskakyykän ja Wappukyykän. Järjestämme kaikille avoimia kyykkätreenejä Hervannan Kuusikkopuistossa. Lisätietoa kyykkätreeneistä saa kyykkäseuran Telegram-kanavalla.

Kyykkäseuran nettisivut
Kyykkäseuran Instagram
Kyykkäseuran Facebook-sivu
Kyykkäseuran Telegram-kanava
Kyykkäseuran Youtube-kanava
Kyykkäseuran esittelyvideo

Tampereen kristityt teekkarit ry (TKrT)

Kuvaus:Olemme seurakuntarajat ylittävä kristillinen kerho Tampereen yliopistossa Hervannan kampuksella. Tavoitteenamme on pitää yllä uskoa ja evankenkeliumia kampuksella ja koota uskovia yhteen.

Toimintaamme kuuluu muun muassa jokatiistaiset kappeli-iltamme, joissa saamme joko kuulla opetusta jostain kristillisestä aiheesta tai sitten vain muuten viettää aikaa esimerkiksi hengellisen musiikin, elokuvan, lautapelien tai muun hauskan tekemisen ääressä. Lisäksi järjestämmä sählyvuoron torstaina ja lautapeli-illan joka toinen perjantai.

Toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan kerhomme toimintaan ja jäsenistöön.

Tampereen kristittyjen teekkareiden nettisivut
Tampereen kristittyjen teekkareiden Facebook-sivut

Viini- ja olutkerho Château

Kuvaus: Kerhon tarkoituksena on toimia viineistä ja oluista kiinnostuneiden ihmisten yhdyssiteenä Tampereen yliopistolla. Tarkoituksensa toteuttamiseksi kerho järjestää viini- ja olutaiheisia tilaisuuksia. Châteaulta voi myös vuokrata viinilaseja vuosijuhliin ja muihin tilaisuuksiin.

Kerhon tärkein toimintamuoto ovat maistajaiset eli maistit, joita pidetään noin kerran kuukaudessa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella. Maistien aiheena ovat useimmiten viinit tai oluet, mutta vuosien saatossa laseihin on päätynyt – vain muutamia mainitaksemme – myös viskiä, rommia, siideriä ja sherryä. Oleellista on, että emme maistele pikkusormi pystyssä emmekä sylje vaan nielemme. Maistien tulokset pyritään saamaan myös nettiin, josta voi käydä katsomassa, mitkä viinit tai oluet ovat pärjänneet maistajaisissa.

Viini-ja olutkerho Châteaun nettisivut. 

Remmi-Team

Kuvaus: Remmi-Team ry:n tarkoitus on osallistua taloudellisuusajokilpailuihin erikoisvalmisteisella ajoneuvolla. Ajoneuvot ovat itsesuunniteltuja, sekä valmistettuja kerhon jäsenten toimesta. Remmi-Team osallistuu vuosittain mm. Shell Eco-Marathon Europe-kilpailuun. Kerhon ”tiimi-illat” järjestetään viikottain keskiviikko iltapäivisin, mutta toiminta jatkuu läpi viikon ilman säännöllisiä aikoja. Tiimi-iltaisin kokoonnutaan ajokin rakentelun parissa ja yleisen oleskelun nimissä. Halukkaat pääsevät myös osallistumaan suunnitteluun ja harjoittelemaan osien valmistukseen työstökoneilla. Kerhotilat sijaitsevat konetalon kellarissa, huoneessa K001A. Opasteet tiloihin lähtevät konetalon aulasta Remmi-Teamin vitriiniltä.

Remmi-Teamin nettisivut
Remmi-Teamin Facebook-sivut
Remmi-Teamin Youtube-sivut
Remmi-Teamin Twitter

Tampereen Ylioppilasteatteri

Kuvaus:

Tampereen Ylioppilasteatterin harrastajat tuottavat monipuolista ohjelmistoa perinteisistä näytelmistä erilaisiin klubi-iltoihin ja teematapahtumiin. Lippuhinnat ovat aina edulliset. Teatterin jäseneksi haetaan vuosittain syyskuussa järjestettävien pääsykokeiden kautta.

Tampereen Ylioppilasteatterin nettisivut
Tampereen Ylioppilasteatterin-Facebook-sivut
Tampereen ylioppilasteatterin Instagram-tili

TTLK

Kuvaus: Tampereen Teekkareiden Lentopallokerho eli TTLK toimii nimensä mukaisesti lentopallon parissa. Meidän nimen alla pelaa miesten ja naisten joukkueet Tampereen paikallissarjassa. Järjestämme lentopallovuoroja kolme kertaa viikossa Tamppi Areenalla sekä normaalioloissa alkeiskursseja syksyisin ja keväisin. Meidän kanssa voi tulla pelailemaan kuka tahansa korkeakouluyhteisön jäsen! Mukaan tuleminen vaatii ainoastaan Sportunin liikuntamaksun maksamisen.

TTLK:n Facebook-sivut
TTLK:n Instagram

FreezeBees

Kuvaus: Järjestämme ohjattuja ultimateharjoituksia Atalpalla keskiviikkoisin klo 20.30-22.00. Ultimate on vauhdikas frisbeellä pelattava joukkuelaji, jossa erittäin tärkeä osa pelistä on sen hyvä urheiluhenki.

Mukaan saa tulla kuka tahansa aikaisempaan urheilutaustaan katsomatta! Lisätietoja meistä myös spostitse: freezebees(at)gmail.com

FreezeBeesin nettisivut
FreezeBeesin Facebook-sivut
FreezeBeesin Instagram

TaTSi – Tampereen Teekkareiden Sirkuskerho

Kuvaus:TaTSi järjestää vuosittain eri sirkuslajien kursseja ja tarjoaa jäsenilleen avoimen treenimahdollisuuden rennossa, mutta tavoitteellisessa porukassa.

Jäsenistössämme on monen sirkuslajin osaajia trikkauksesta jongleeraukseen ja käsilläseisonnasta pariakrobatiaan. Toimintaamme pääsee mukaan liittymällä jäseneksi tai osallistumalla järjestämillemme kursseille. Kerhossamme treenataan monipuolisesti omia vahvoja ja uusia itseä kiinnostavia sirkuslajeja. Toimimme yliopiston liikuntatiloissa bommarin tatamilla ja tamppiareenan peilisalissa, joissa on loistavat puitteet yhdessä treenaamiseen.

Toimintamme ydin on yhdessä tekemisessä, kannustamisessa ja toisten auttamisessa. Treeneissä on aina joku, jolta kysyä apua uusien asioiden harjoitteluun. Tavoitteellinen treenaus ja muiden kanssa rento kisailu opituilla taidoilla näkyy kerhon toiminnassa positiivisin merkein. Lähde siis mukaan haastamaan itseäsi ja kavereitasi!

TaTsin Instagram
TaTsin nettisivut
TaTsin Facebook-sivut

ACE

Kuvaus: A.C.Estudiantes on Hervannan alueella toimiva korkeakouluopiskelijoiden futsal- ja jalkapalloseura. ACE:n pelaajisto koostuu pääosin Hervannan kampuksen teekkariopiskelijoista, mutta mukaan mahtuu pelaajia myös keskustasta ja Kaupista!
Talvisin ACE:n pelaajisto keskittyy futsaliin, jossa joukkueita löytyy miesten puolelta kolme ja naisilta yksi. Etenkin naisten joukkue on valtakunnallisella tasolla menestynyt viime vuosina erinomaisesti, josta todisteena löytyy vuoden 2019 SM-hopea. Miehet puolestaan pelaavat tällä hetkellä 2., 3. ja 4. divarissa. Kaikkien joukkueiden harjoitukset pidetään Hervannan kampuksen Tamppi-areenalla.
Jalkapallon puolella kesäisin ACE edustaa kahden miesjoukkueen voimin. Ykkösjoukkueemme pelaa kolmosdivaria ja kakkosjoukkue tahkoo seiskadivarissa.

ACEn Facebook-sivut.

Tampereen Akateemisesti Sivistyneet Gambinan Ystävät ry

Kuvaus: Tampereen Akateemisesti Sivistyneet Gambinan Ystävät ry edistää poikkitieteellisyyttä, luo yhteisöllisyyttä ja levittää rubiininpunaista ilosanomaa. Tuomme yhteen opiskelijoita sekä Tampereen kaikilla kampuksilla että ympäri Suomea ja maailmaa. Järjestämme perinteisesti sitsejä, jäseniltoja sekä monia muita tapahtumia, ja lisäksi kerhomme tunnetaan legendaarisista Gambina-kokouksistaan. Vaikka et alkoholia nauttisikaan, toivotamme sinut silti tervetulleeksi toimintaamme!

TAkSiGaYs:n verkkosivut
TAkSiGaYs:n Facebook-sivu
TAkSiGaYs:n Instagram

Sekava

Kuvaus: Oletko tamperelainen seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluva korkeakouluopiskelija? Kaipaatko kaltaistasi seuraa? Sekava on sinua varten!

Olemme sateenkaariopiskelijoiden oma, rento ja turvallinen kohtaamispaikka. Haluamme edistää sateenkaarevaa opiskelijakulttuuria Tampereella ja ennen kaikkea viettää aikaa yhdessä erilaisten hengailuiltojen parissa. Olemme viettäneet esim queer-leffailtoja, kesäpiknikejä ja lautapeli-iltoja. Osallistumme mahdollisuuksien mukaan yhdessä myös suurempiin tapahtumiin kuten Pirkanmaan Prideille.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Sekavan toimintaan! Jos sinulla on kysyttävää, hallituksen saa kiinni sähköpostilla (sekavakerho(at)gmail.com), ja voit aina liittyä julkiseen Facebook-ryhmäämme. Tsekkaa myös linkit nettisivuillemme sekä Instagramiin!

Sekavan verkkosivut
Sekavan Instagram

KeparDI

Kuvaus: KeparDI on vuonna 1989 perustettu suunnistuskerho Tampereen korkeakouluyhteisössä opiskeleville suunnistajille ja muillekin kestävyysurheilun ystäville. Aktiiviseen toimintaamme kuuluvat mm. yhteiset harjoitukset, satunnaiset leirit ja kilpailumatkat, viihdepainotteiset illanvietot sekä tapahtumat ja vuosittainen KeparDI-cup kilpailusarja.

KeparDIn verkkosivut
KeparDIn Facebook-sivu
KeparDIn Instagram

Lääketieteellisen tekniikan kerho Pollex ry

Kuvaus: Pollex on lääketieteellisestä tekniikasta kiinnostuneiden opiskelijoiden ammattiainekerho ja kohtauspaikka. Järjestämme työelämään liittyviä tapahtumia, kuten excursioita ja teemailtoja, joissa pääset tutustumaan alan yrityksiin sekä samanmielisiin ihmisiin. Kerhohuoneemme sijaitsee Hervannan kampuksella, Päärakennuksen kellarissa huoneessa PC001E.

Tule mukaan ottamaan selvää, millaisia uramahdollisuuksia lääketieteellinen tekniikka tarjoaa!

Pollexin nettisivut
Pollexin Facebook-sivu
Pollexin Instagram
Pollexin LinkedIn

Tampereen yliopiston laulajat (TYL)

Tampereen yliopiston laulajat (TYL) on vuonna 1964 perustettu sekakuoro. Kuoro koostuu noin kuudestakymmenestä pääasiassa Tampereen yliopistossa opiskelevasta nuoresta laulajasta. TYL:n tavoitteena on yhdistää laulun ilo, yhteisöllisyys ja musiikillinen kunnianhimo sekä raikas sointi. Kuoron monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi aikamme säveltäjien musiikkia, klassisia kuoroteoksia sekä kansanmusiikkia eri maista. Vähintään kolmesti vuodessa pidettävien konserttien ohella TYL esiintyy pienemmillä kokoonpanoilla erilaisissa tilaisuuksissa. Kuoro on konsertoinut ulkomailla ja tehnyt kotimaassa yhteistyötä mm. säveltäjä Anna-Mari Kähärän ja näyttelijä Heikki Kinnusen kanssa. TYL:n taiteellisena johtajana on vuodesta 2010 lähtien toiminut musiikin maisteri Päivi Liimola.

TYL:n nettisivut
TYL:n Facebook-sivu
TYL:n Instagram

Tampereen yliopiston pohjalainen osakunta TYPO

TYPO on pohjalaisuudesta kiinnostuneille suunnattu poikkitieteellinen järjestö. Järjestämme pohjalaisessa kökkähengessä esimerkiksi viini-iltoja, lautapeli-iltoja, vohvelikemuja, sitsejä ja kesäretkiä lakeuksille. Kropsua ja leipäjuustoa kuluu erityisesti vuosittaisessa uusien illassa.

Toimintamme on tauolla ja vaarassa päättyä pysyvästi, koska uusista jäsenistä on syksystä 2019 alkaen ollut pula ja edellisten vuosien aktiiviporukka on valmistunut. Osakunnan säilyttäminen on kuitenkin meille tärkeää.

Haluamme vuoden 2021 aikana siirtää rakkaan osakuntamme uusiin käsiin. Etsimme pohjalaisuudesta innostuvaa opiskelijaporukkaa, jolle voisimme luovuttaa TYPO:n yhdistyslakiin perustuvat säännöt, dokumentaation toiminnasta, pankkitilin varoineen, viestintäkanavat, logojen käyttöoikeuden jne. TYPO:lla on erinomaiset edellytykset jatkossakin yhdistää opiskelijoita TREY:n piirissä!

Jos osakunnan pyörittäminen innostaa, otathan yhteyttä! Yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

TYPO:n nettisivut
Facebook-ryhmä TYPO
TYPO:n Instagram
Liity TYPO:n sähköpostilistalle

Sinni ry

Sinni ry on vuonna 2020 perustettu Tampereen yliopiston lappilainen osakunta, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen lappilaisia, sukujuuriltaan lappilaisia tai muuten vain lapinmielisiä opiskelijoita. Haluamme lisätä yhteisöllisyyttä ulkoiluhetkien, illanistujaisten sekä muiden lappihenkisten tapahtumien avulla.
Tule mukaan rentoon ja iloiseen joukkoomme lievittämään mahdollista koti-ikävää tai muuten vain viettämään aikaa kanssamme!

Sinni ry:n Instagram
Sinni ry:n Facebook-sivu

PAH ry – Puhallinorkesteri Akateeminen Henkäys

Puhallinorkesteri Akateeminen Henkäys, eli tuttavallisemmin PAH, on syksyllä 2019 toimintansa aloittanut opiskelijapuhallinorkesteri. Ajatus orkesterin perustamiseen syntyi tarpeesta saada Tampereelle aktiivinen ja tasokas, opiskelijoiden oma puhallinorkesteri. Orkesterin tavoitteena on tarjota Tampereen korkeakouluyhteisön jäsenille laadukasta ja tavoitteellista muusiikkiharrastustoimintaa. Monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu niin vanhoja klassikoita kuin nykyaikaistakin musiikkia, marsseista elokuvamusiikkiin. PAHin taiteellisena johtajana toimii Asseri Väisänen. Lisätietoja sähköpostista: pah.hallitus@gmail.com.

PAH ry:n Instagram
PAH ry:n Facebook-sivu

TTHP – Tampereen Teekkarien Hiihto -ja Purjehdusseura

TTHP on vuonna 1978 Tampereen teknillisellä yliopistolla perustettu hiihtokerho. Nimi juontaa juurensa kerhon alkuvaiheisiin, jolloin yliopiston säännöt edellyttivät kerhojen toiminnan olevan ympärivuotista. Nykyään kerhon toiminta keskittyy erilaisiin vauhtilajeihin, pääosin lasketteluun ja lumilautailuun, mutta myös muut lautailulajit, mm. skeittaus ja wakeboarding, näkyvät mukana toiminnassa.

TTHP:n jäsenistö koostuu Tampereen alueen korkeakouluopiskelijoista ja jo valmistuneista laskuharrastajista. Kerhon päivittäistä toimintaa pyöritetään kerhohuoneelta Tampereen teknillisen yliopiston sähkötalon kellarista. Toiminnan lähtökohtana on aina ollut tarjota hiihto- ja laskettelureissuja opiskelijahintaan Suomen ja Euroopan eri kohteisiin. Matkojen ohella TTHP:n kalenteri täyttyy pienemmistä tapahtumista, kuten Wappun Takatalwi -tapahtumasta, kesän Wake-touhuista sekä sauna- ja leffailloista.

TTHP:n nettisivut
TTHP:n Instagram
TTHP:n esittelyvideo

Mahti ratsastus

Mahti ratsastus on Tampereen Akateemisen Mahdin ratsastusjaosto. Ratsastusjaoston toiminnan tarkoituksena on edistää hevosurheilun ja liikunnan harrastusmahdollisuuksia niin ratsastuksen kuin muidenkin hevoslajien saralla sekä edistää lajien tunnettuutta korkeakouluyhteisössä. Järjestämme mm. tallivierailuja, kokeilutunteja, vaelluksia, ratsastusleirejä ja muita hevoslajeihin liittyviä tapahtumia. Jaoston kautta hevosihmiset löytävät seuraa myös esimerkiksi kisakatsomoihin tai muihin hevostapahtumiin. Toimintaan voivat osallistua kaikki hevosista kiinnostuneet Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijat ja henkilökunta, aloittelijoista konkareihin, tapahtumien vaativuustasosta riippuen.

Mahti ratsastuksen Facebook-sivu
Mahti ratsastuksen Instagram

Tampereen Akateemisen Mahdin frisbeegolf jaosto

Olemme yhteisö josta löytää kaiken tasoisille pelaajille peliseuraa ja neuvoja niin halutessaan!

Marraskuussa jaostollamme alkavat hallivuorot, joissa pääsee harjoittelemaan puttaamista sekä lähestymistä.

Tulevaisuudessa on tarkoitus järjestää kaikenlaista toimintaa yhdessä jaoston jäsenille. Jaoston pääasiallinen pyrkimys on tuoda frisbeegolffaavia korkeakouluopiskelijoita yhteen ja mahdollistaa frisbeegolffin harrastamista ympärivuoden hyvässä seurassa, jossa voi kehittyä!

Tampereen Akateemisen Mahdin frisbeegolf jaoston Facebook-sivu
Tampereen Akateemisen Mahdin frisbeegolf jaoston Instagram: @mahtifrisbeegolf
Tampereen akateemisen Mahdin frisbeegolf jaoston Telegram-ryhmä

TTEPO ry- Tampereen Teekkarien Eteläpohjalainen Osakunta

TTEPO:n tarkootuksena on yhyristää eteläpohjalaasia ja muuta samanhenkistä sakkia. Toimintahan saa kuka vaan tulla mukahan ilman, että kotipaikan perähän sen liiommin syynättähäs. Ota ja tuu vilikaasemahan osakunnan toimintaa ja pläräämähän vaikka pohjalaasia sanomalehtiä. Lähäre rohkiasti mukahan toimintaan!

TTEPO ry:n Facebook-sivu
TTEPO ry:n Instagram

Kameraseura Vastavalo

Olemme pieni mutta aktiivinen valokuvauksesta kiinnostuneiden yhteisö, jonka toiminnassa ei ole keskeistä osaamistaso eikä välineistön hinta. Tärkeämpää on mukava tekeminen ja uusien asioiden oppiminen. Kuvauskaluston haalimiselta monesti unohtuu itse valokuvauksen hienous ja tästä koitamme toiminnallamme muistuttaa. Eri tyylien tutkiminen kuuluu harrastuksen luonteeseen ja tekee siitä virkistävän monipuolista. Haluamme kannustaa jäseniämme löytämään oman tyylinsä kuvata, oli sitten kyseessä potretit urbaanissa ympäristössä, maisemakuvat Tunturi-Lapin kansallispuistoissa tai yksityiskohtia arkitodellisuudesta irrottavat abstraktiot.

Toimintamme keskiössä on Kalevan pimiömme, joka takaa jäsenille hyvät puitteet filmien kehittämiseen ja kuvien vedostamiseen. Reaaliaikaista apua pimiötyöskentelyyn on saatavilla Telegram-ryhmässämme päivystäviltä konkareilta, jotka todennäköisesti osaavat vastata mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Kameraseura Vastavalon nettisivut
Kameraseura vastavalon Telegram-ryhmä

Sähköenergiatekniikan ammattiainekerho SETKO ry

SETKO eli Sähköenergiatekniikan ammattiainekerho on sähkövoimatekniikkaa tai tehoelektroniikkaa opiskelevien ammattiainekerho, joka pyrkii yhdistämään kyseisten alojen opiskelijoita. Kerhon tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden ja sähköenergiatekniikan laboratorion yhteistyötä sekä toimia yritysmaailman ja opiskelijoiden välissä parantaen opiskelijoiden verkostoitumista jo opiskeluaikana. SETKO järjestää vuosittain saunailtoja yhteistyössä eri yritysten kanssa, sekä mahdollisuuksien mukaan excursioita ja erilaista oheistoimintaa.

KAIKU-kuoro ry on kaikille kasvatustieteilijöille avoin kuoro, jossa ei ole pääsykokeita. KAIKU on voittoa tavoittelematon järjestö, mutta sen toiminta on tavoitteellista ja se keskittyy kuorolauluun, äänenkäytön harjoituksiin ja esiintymisiin. Kuoroa johtaa erikseen palkattu musiikin ammattilainen.

Esittelyvideo

Tampereen teekkarien radiokerho OH3TR

Tampereen teekkarien radiokerho ry on jo vuonna 1966 perustettu radioamatööritoiminnasta kiinnostuneiden hahmojen kokoontumispaikka ja erilaisten kokeilujen aktiivinen laboratorio. Kerhoillat torstaisin klo 18 alkaen Sähkötalossa huone SL403.

Radiokerhon nettisivut

Effective Altruism Tampere

Miten voin auttaa muita mahdollisimman paljon rajallisilla resursseillani? Tästä tärkeästä kysymyksestä on kasvanut vaikuttava maailmanlaajuinen yhteisö, efektiivinen altruismi (EA).

Aatteen ympärille on muodostunut mm. tutkimusaloja, hyväntekeväisyysjärjestöjen start-up-yhteisöjä ja niiden tehokkuutta arvioivia tahoja, uraneuvontaan keskittyviä järjestöjä, paikallisryhmiä ja konferensseja.

EA Tampere on paikallisjärjestö, jonka tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta efektiivisestä altruismista sekä tukea toisiamme ja muita tekemään enemmän hyvää vaikuttavuus edellä. EA Tampere järjestää mm. tapahtumia, lukupiirejä ja johdantokursseja efektiiviseen altruismiin.

Effective Altruism Tampereen nettisivut

NääsPeksi

NääsPeksi on Tampereen korkeakouluopiskelijoiden toteuttama speksi, eli interaktiivinen musiikkinäytelmä, joka sisältää käsikirjoitetun huumoriteoksen, musiikkinumeroita, tanssia ja vauhdikasta menoa.

NääsPeksi on oivallinen ympäristö löytää uusia taitoja, opetella rikkomaan rajojaan ja ennen kaikkea jakaa ikimuistoisia ja kutkuttavan jännittäviä elämyksiä mahtavassa seurassa. Tykkäsitpä sitten käsikirjoittaa, maalata naamoja tai seiniä, rakentaa taloja tai mahdottomia aseita, ommella asuja tai ruokkia nälkäisiä speksiläisiä – meillä on paikka juuri sinulle!

Etsimme uusia tekijöitä joka vuosi. Tekijähaku on vilkkaimmillaan heti alkusyksystä, sillä speksin esitykset näkevät päivänvalon vuosittain marras-joulukuussa. Parhaiten perillä hakujen aikatauluista pysyt seuraamalla NääsPeksin nettisivuja tai somea.

Rainakauden ulkopuolella speksityhjiötä voi täyttää erinäisillä harrasteryhmillä, joista lisätietoa löytyy kotisivuiltamme.

NääsPeksin kotisivut

NääsPeksin Instagram

NääsPeksin Facebook-sivu