Ylioppilaskunta lainaa yhdessä Tampereen Teekkarien Moottorikerhon kanssa kahta pakettiautoa edullisella käyttömaksulla TREYn jäsenten käyttöön muuttoihin, tavarannoutoihin ym. tarpeisiin. Toinen lainattavissa olevista pakettiautoista on Hervannassa ja toinen keskustassa. Lue huolellisesti alla olevat ohjeet ennen kuin varaat pakettiauton.

Pakettiauton avaimet noudetaan varausta ennen siltä palvelutiskiltä, jonka pakettiauton olet varannut. Tarkistathan aukioloaikamme etukäteen, sillä ne voivat vaihdella!

Varaus- ja ajo-oikeus vain TREYn jäsenillä (ylioppilaskunnan jäsenmaksun tulee olla maksettu ja varaajalla on oltava B-ajokortti tai Suomen poliisin hyväksymä ulkomainen ajokortti). Varaaja on aina pakettiauton kuski. Kukaan toinen henkilö ei saa ajaa pakettiautoa. Avainten vastaanottaja vastaa kaikista väärinkäytöksistä ja ajoneuvolle ja mahdollisesti kolmansille osapuolille aiheutuneista vaurioista. Auto on henkilöautoa vaikeampi ajettava, joten kuljettajalle suositellaan vankkaa ajotaitoa.

Ennen ajoa

 • Lue pakettiauton käyttöohjeet ja säännöt tarkasti.
 • Tee varaus varauskalenteriin. Huomaathan, että kuun vaihteessa (+- 2 vrk kuun vaihteen molemmin puolin) sallittu laina-aika on kokonaisuudessaan 6 h.
 • Nouda avaimet tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan TREYn palvelutiskiltä.
 • Ota auto siltä kampukselta, jolla auto sijaitsee. Hervannan auto on Konetalon vieressä, lämpötolppapaikalla 71, ja keskustan auto Päätalon itäpuoleisella parkkipaikalla lämpötolppapaikalla 44.
 • Ennen ajoa tarkista ajoneuvon kunto, ja kirjaa mahdolliset havaintosi ajopäiväkirjaan. Kirjaa myös nimesi, varauksen alkaessa oleva mittarilukema, kellonaika ja päivämäärä sekä laskutustietosi.
 • Valokuvaa auto ennen ajoasi; erityisesti siinä jo olevat kolhut, naarmut yms. poikkeavuudet!  Mikäli havaitset autossa kolhuja, poikkeavaa törkyisyyttä tai vian, ilmoita niistä välittömästi kuvien kanssa paku@ttmk.fi tai Whatsapp/Telegram pakuvastaavalle. Näin tehdessäsi ennen omaa ajoasi vältät turhan laskun toisen aiheuttamista murheista.
 • Jos autossa palaa vikavalo, älä aja metriäkään vaan soita pakuvastaavalle!

Ajon jälkeen

 • Palauta auto välittömästi varauksesi päättyessä pakettiauton parkkipaikalle. Avaimia on useat, joten varauksia voi olla jälkeesi useita.
 • Ajon jälkeen tarkista auton kunto uudestaan, jotta varmistut, ettei vahinkoja ole sattunut. Jos kuitenkin on, ilmoita niistä kuvien kanssa paku@ttmk.fi.
 • Merkitse tämän jälkeen ajosi lopussa auton kilometrilukema sekä kellonaika, jolloin auto on palautunut käytöstäsi.
 • Jos Hervannan autossa on alle puoli tankkia dieseliä, ota yhteys whatsapilla/telegramilla pakuvastaavaan.
 • Jos keskustan autossa on alle puoli tankkia dieseliä, aja Neste-K (Hatanpään valtatie 20) tankkausasemalle. Aja pumpulle, kävele sisään kassalle ja kerro tankkaavasi TTMK (Tampereen Teekkarien moottorikerho)/TREY pakettiautoa. Kassa saattaa kysyä ajoneuvon rekisteritunnusta. Tankkaa pakuun dieseliä kassan ohjeiden mukaisesti.

Pakuvastaavan yhteystiedot

Pakuvastaavaan voi olla yhteyksissä auton kuntoon liittyvissä kysymyksissä, tankkauksesta ja hätätilanteissa.

Telegram: @hammux

paku@ttmk.fi

Huom! Jos varauskalenteri ei toimi, ota yhteys 040 713 0073 tai help@trey.fi

Pakettiautot varataan käyttöön varauskalenterista, joka toimii tuni-tunnuksilla. Olethan tarkkana, että varaat sen toimipisteen pakun, jonka todella haluat käyttöösi. Kumpikin pakettiauto on kaikkien TREYn jäsenten käytössä opiskelukampuksesta riippumatta. Huomioithan, että sallittu laina-aika kuun vaihteessa (+- 2 vrk kuun vaihteen molemmin puolin) on kokonaisuudessaan 6 h.

Varauksen peruminen tai sen siirtäminen on mahdollista tehdä veloituksetta suoraan varauskalenterista, jos varauksen alkuun on varausta peruttaessa yli 48 tuntia. Mikäli varauksen alkuun on alle 48 h, ota yhteys TREYn palvelusihteereihin.

Varauskalenteriin pääset yliopiston sivuilta täältä.

Avainten noutaminen

Avaimet noudetaan ennen varausta siltä palvelutiskiltä, jonka auto on varattuna käyttöön. Tarkistathan aukioloajat tarkasti ennen varaustasi, sillä emme luovuta avaimia tiskien aukioloaikojen ulkopuolella. Viikonlopun varaajat voivat noutaa avaimet perjantaina. Avaimia on useat. Avainten luovutuksen yhteydessä tarkistetaan varaajan opiskelijakortti ja ajokortti.

Mikäli et pääse noutamaan avaimia annettuina noutoaikoina, ota yhteys help@trey.fi tai puhelimitse +35844 361 0210.

Avainten palautus

Mikäli ajosi päättyy palvelutiskien ollessa auki, palauta avaimet heti ajon jälkeen palvelutiskille.

Avainten palautus Hervannassa: avaimet palautetaan heti ajon jälkeen palvelutiskin ulkopuolella seinässä olevaan postilaatikkoon, jossa lukee ”pakun avain”. Mikäli varaajalla ei ole kulkuoikeuksia Hervannan kampukselle, voi avaimet palauttaa rakennusten aukioloaikojen ulopuolella Hervannassa Päärakennuksen pääovien oikealla puolella olevaan postiluukkuun, jossa lukee ”Palautukset/Returns”.

Avainten palautus keskustakampuksella: avaimet palautetaan vain palvelutiskin ollessa auki. Mikäli ajosi päättyy aukioloaikojen ulkopuolella, palauta avaimet heti varausta seuraavana arkipäivänä keskustan palvelutiskille.

Hinta muodostuu varatuista 3 h ajanjaksoista sekä sen aikana ajetuista kilometreistä. Väärinkäyttötapauksissa hintaan lisätään sakkomaksut. Laskutus tapahtuu sähköpostitse ja lasku tulee ajopäivyriin merkittyyn sähköpostiosoitteeseen. Täytä pakettiauton lähtö- ja lopetuskilometrit kilometrimittarissa ajopäivyriin. Laskutus pyritään tekemään alle kuukauden kuluttua pakuvarauksesta. Mikäli laskutuksessa on epäselvyyksiä, ota yhteys pakulaskutus@ttmk.fi.

Pakettiauton minimilaskutus on 12 e.

Tuntihinnat

 • 10 €/ 3h varaus klo 09, 12, 15, 18 tai 21 alkaen.
 • 5 € / 3h varaus klo 00, 03, 06 alkaen.

Kilometrihinnat

 •  kilometrihinta 0,48 €/km

Muut maksut sopimusehtojen rikkomisesta

 •  Varauksen peruminen alle 48 h ennen varauksen alkua: 12 €.
 • Epäselvän, toimimattoman tai valheellisen laskutustiedon selvittäminen: 5 €.
 • Auton palautus myöhässä: alkava 30 min: 10 €.
 • Avainten palauttaminen myöhässä: 10 €.
 • Auton palauttaminen epäsiistinä, vaatien siivousta: roskia tai tavaraa autossa: 20 € + mahdolliset hävityskulut. Tehopuhdistusta vaativaa likaa, esimerkiksi nesteitä: 200 €.
 • Auton kolhiminen: vakuutuksen omavastuu on 200 €, kun vauriot on ilmoitettu heti niiden synnyttyä. Mikäli ilmoitusta ei ole tehty, ja vauriot ilmenevät myöhemmin, lisätään summaan 20 €/vrk korjauksen ajalta korvauksena siitä, ettei pakettiauto ole muiden käytettävissä.
 • Auton palauttaminen ilmoittamatta vähiin käyneestä dieselistä (= polttoainesäiliössä alle puolet dieseliä jäljellä): 20 €.
 • Väärän polttoaineen tankkaus (muun kuin dieselin): 500 €.
 • Auton palauttaminen väärään paikkaan: 60 €.
 • Muu sopimusrike: 50 € ja mahdolliset aiheutuneet kustannukset.

Jos matka keskeytyy tai varaus peruuntuu auton teknisen kunnon tai varkauden takia, TTMK:n ja TREYn vastuu rajoittuu ko. varauksen hintaan!

pikaohjeet

Hervannassa opiskelijoita palvelee Volkswagen Crafter rekisterinumerolla COK-921. Auto löytyy Konetalon sivuparkista ruudusta 71. Pakettiautossa on manuaalivaihteet.

Hervannan kampuksen pakettiauto

Hervannan kampuksen pakettiauto

Hervannan kampuksen kartta.

Keskustassa on käytössä Volkswagen Crafter rekisterinumerolla COE-770. Auto löytyy Päätalon itäpuoliselta parkkialueelta ruudusta 44. Pakettiautossa on manuaalivaihteet.

Keskustakampuksen pakettiauto

Keskustakampuksen pakettiauto

Keskustakampuksen kartta.

Pakettiautojen strategiset mitat

Pakettiautojen mitat (korkeus 165 cm, leveys 175 cm ja pituus 320 cm).

Auton pituus: 6,1 m ja auton korkeus: 2,5 m.

Keskustan pakettiauto on vuokrattavissa yli vuorokauden mittaisille reissuille hintaan 85€/24h+ itse maksetut polttoaineet. Tiedustelut pakettiautosta ja sen vuokraamisesta  voit tehdä sähköpostitse osoitteesta paku@ttmk.fi. Varaathan myös pidemmät ajanjaksot tai siirtymät itse kalenterista. Jos varausta sopiessa ilmenee syy perua varaus, voi varaaja perua varauksen veloituksetta säännöissä määritetyin ehdoin (varatun ajanjakson alkuun alle 2 vrk). Yli vuorokauden mittaiset ajot ja auton vienti ulkomaille pitää aina erikseen sopia.

Huomaathan, että Hervannan pakettiauto ei ole käytössä pidemmille varauksille.

Jos et saa sähköpostiisi vastausta 2-3 vrk sisällä, ota yhteys pakuvastaavaan Whatsapp/Telegram.

Kuka voi varata pakettiauton ja ajaa sitä?

Pakettiauton voi varata ainoastaan TREYn jäsenet, joilla on voimassaoleva, vähintään B-luokan ajokortti. Pakettiauton varaaja on myös aina sen kuski. Kukaan toinen henkilö ei saa ajaa autoa. Autoa ei vuokrata osastoille tai laboratorioille, eikä yliopiston henkilökunnalle.

En tarvitsekaan pakettiautoa. Miten perun varauksen?

Varauksen peruminen tai sen siirtäminen on mahdollista tehdä veloituksetta suoraan varauskalenterista, jos varauksen alkuun on varausta peruttaessa yli 48 tuntia. Mikäli varauksen alkuun on alle 48 h, ota yhteys TREYn palvelutiskien työntekijöihin.

Minulla on kysymys liittyen pakun varaukseen, käyttöön tai avainten luovutukseen. Kehen otan yhteyttä?

Pakun käyttöön liittyvissä kysymyksissä ota yhteys TREYn palvelutiskien työntekijöihin, joiden yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot -alasivulta. Voit olla yhteydessä myös sähköpostitse osoitteeseen help@trey.fi.

Minulla on kysymys liittyen pakun kuntoon, tankkaamiseen tai laskutukseen. Kehen otan yhteyttä?

Mikäli havaitset autossa kolhuja, poikkeavaa törkyisyyttä tai vian, ilmoita niistä välittömästi kuvien kanssa paku@ttmk.fi tai whatsapp/telegram pakuvastaavalle. Näin tehdessäsi ennen omaa ajoasi vältät turhan laskun toisen aiheuttamista murheista.

Pakun laskutukseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen pakulaskutus@ttmk.fi.

Tankkaamiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä TTMKn pakuvastaavaan.

Onko pakettiautossa nokkakärryt?

Molemmissa pakettiautoissa on nokkakärryt.

Miksi vain TREYn jäsen voi ajaa autoa?

Edellytämme, että auton kuskina on TREYn jäsen, jotta ongelmatapauksissa saamme varmasti kuljettajaan yhteyden. Lisäksi tällä tavoin varmistamme, että autoamme todella käyttää vain jäsenemme – paku on jäsenpalvelu, joka mahdollistetaan jäsenmaksuilla.

Opiskelen TAMKissa, voinko vuokrata TREYn pakettiauton?

Valitettavasti pakettiauto on vain TREYn jäsenille tarkoitettu palvelu, joka mahdollistetaan TREYn jäsenmaksuilla. TAMKin opiskelijat eivät voi olla TREYn jäseniä.

Pakun varauskalenteri ei toimi, mitä teen?

Tarkista varauksesi vielä kerran. Kalenterissa vapaat ajat ovat merkittyjä valkoisella ja jo varatut ajat näkyvät pinkkeinä ja sinisinä blokkeina. Jo varatun ajan varaaminen ei ole mahdollista. Kalenterin puhelinnäkymä ei ole yhtä selkeäkäyttöinen kuin tietokoneen näkymä, joten vaihtaminen puhelimelta tietokoneelle saattaa auttaa kalenterin käytössä. Voit aina ottaa yhteyttä ongelmatapauksissa TREYn palvelutiskeihin!