Jäsenmaksun suuruus

Lukuvuonna 2024–2025 ylioppilaskunnan perusopiskelijan jäsenmaksu on 65 euroa. Jäsenmaksu maksetaan lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä OILI-palvelussa. YTHS-maksu maksetaan erikseen Kelalle, ohjeet YTHS-maksun maksamiseen löydät Kelan nettisivuilta. Jäsenmaksuilla kerätyillä varoilla rahoitetaan ylioppilaskunnan edunvalvontatyötä ja ylläpidetään jäsenpalveluita. Mikäli ilmoittaudut vain toiselle lukukaudelle, on jäsenmaksu tällöin puolet koko lukuvuoden jäsenmaksusta.

Jatko-opiskelijan jäsenmaksu lukuvuodelta on 35 euroa. Vain toiselle lukukaudelle ilmoittautuvalle jatko-opiskelijalle maksu on puolet koko lukuvuoden maksusta (17,50 euroa).

Voit lisäksi maksaa SportUni-liikuntamaksun, jolla saat SportUni-liikuntapalvelut käyttöösi lukuvuoden tai toisen lukukauden ajaksi. Koko lukuvuoden 2024-2025 SportUni-maksu on 88 euroa. Syyslukukauden maksu on 50 euroa ja kevätlukukauden maksu on 60 euroa. Urheilupalveluiden käyttö edellyttää, että olet läsnäoleva opiskelija.

Miten toimin: maksoin vaikka olen poissaoleva / maksoin liikaa / maksoin muuten väärin

Ota yhteys opintotoimistoon tai TREYn palvelupisteisiin. Mikäli otat yhteyttä sähköpostitse, tilitiedot ja opiskelijanumero ovat tärkeimmät tiedot. Ylimääräinen tai aiheeton maksu palautetaan. Maksupalautuksen ehtona on, ettei opiskelijakortissa ole palautettavan ajanjakson voimassaolevaa lukuvuositarraa. Huomaathan, että mikäli olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, mutta muutatkin statustasi poissaolevaksi, täytyy jäsenmaksupalautus hakea ilmoittautumisajan sisällä. Syksyllä 2024 jäsenmaksupalautusta voi hakea 1.9. saakka ja keväällä 2025 5.1. saakka.

Missä jäsenmaksuni viipyy?

  • E-maksuissa on 10 minuutin siirtoviive tietokantojen päivityksessä.
  • Ylioppilaskunta saa pankkien viiteluettelot koneellisena seuraavana aamuna. Kannattaa huomioida, että viikonloppuna ei ole pankkipäiviä, joten tilille perjantaina maksetut rahat näkyvät ylioppilaskunnan viiteluettelossa aikaisintaan maanantaiaamuna. Kun ylioppilaskunta saa tiedon maksuista, se siirtyy opiskelijarekisteriin kuluvan vuorokauden aikana.
  • Jos jäsenmaksun näkymisessä kuluu useita päiviä, ota yhteys help@trey.fi tai opintotoimistoon. Voit lähettää viestisi mukana myös kuitin maksustasi. Joissain tapauksissa jos maksu ei näy, voi kyse olla virheestä tietojärjestelmissä tai maksun tiedoissa.

Opiskelijaedut ja ilmoittautuminen poissaolevaksi

Saadaksesi opiskelijaedut sinun tulee olla läsnäoleva opiskelija eli maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu ja ilmoittautua läsnäolevaksi yliopistoon. Myös vaihtoon lähtevän täytyy ilmottautua läsnäolevaksi saadakseen opiskelijakorttiin tarran ja maksaa jäsenmaksu.

Huom! Saadaksesi edut sinun täytyy olla läsnäoleva. Ilmoittautuessasi poissaolevaksi et saa lukuvoden tarraa opiskelijakorttiisi, eivätkä opiskelijaedut silloin ole voimassa.

En pääse hakemaan tarraa opiskelijakorttiin TREYn toimistolta

Opiskelijakorttiin voi saada tarran myös muilla keinoin! Kätevä mobiiliopiskelijakortti toimii kuten fyysinenkin opiskelijakortti todisteena opiskelijastatuksesta.

Voit lähettää opiskelijakorttisi TREYn kummalle tahansa palvelutiskille ja laittaa mukaan osoitteellisen, postimerkillisen palautuskuoren. Lisätietoa palvelutiskeistä löydät Sijainnit-alasivulta. Joku toinen voi myös noutaa korttiisi tarran puolestasi. Emme jaa irrallisia tarroja.

Voit halutessasi noutaa tarran myös jonkin muun Suomen ylioppilaskunnan toimistolta, sovi nouto aina etukäteen ottamalla yhteyttä help@trey.fi!

Jäsenmaksu ja valmistuminen syksyn alussa tai vuoden alussa

Valmistuaksesi sinun tulee olla yliopiston läsnäoleva opiskelija. Myös ylioppilaskunnan jäsenmaksu tulee olla maksettuna. Mikäli valmistut elokuun aikana, voit hakea syksyn jäsenmaksullesi palautusta. Valmistumisprosessi tulee olla aloitettuna elokuun loppuun mennessä, ja turhaan maksettua syyslukukauden jäsenmaksua voi hakea takaisin syyskuun 2024 loppuun asti. Jos et hae maksupalautusta, voit käyttää opiskelijaetuja syyslukukauden loppuun saakka, mutta vain fyysisellä opiskelijakortilla, sillä mobiilikortit lopettavat toimintansa hyvin pian valmistumisesi jälkeen. Syyskuussa valmistuvat joutuvat ilmoittautumaan uudelle lukuvuodelle ja maksamaan ylioppilaskunnan jäsenmaksun syyslukukaudelta.

Mikäli valmistut tammikuun aikana, voit hakea kevään jäsenmaksullesi palautusta. Valmistumisprosessi pitää olla aloitettuna tammikuun loppuun mennessä ja turhaan maksettua kevään jäsenmaksua voi hakea takaisin helmikuun loppuun mennessä. Helmikuussa ja siitä eteenpäin valmistuneiden täytyy maksaa kevään jäsenmaksu. Kevään 2025 läsnäoloilmoittautuminen ja jäsenmaksu tulee tehdä 7.1.2025 mennessä.

Ota yhteys maksupalautuksesta opintotoimistoon (opintotoimisto.tau@tuni.fi tai 0294 520 200) tai TREYn palvelutiskeille (help@trey.fi)

Miten saan maksutiedot opintojen keskeytyksen jälkeen?

Maksamiseen tarvittavat tiedot saa opintotoimistosta.