Jäsenmaksun suuruus

Lukuvuonna 2020–2021 ylioppilaskunnan perusopiskelijan jäsenmaksu on 88,50 euroa, josta syksyn 2020 YTHS-maksun osuus on 28,50 euroa. Tällä osuudella saat YTHS:n palvelut käyttöösi syyslukukauden ajaksi. Kevään 2021 YTHS-maksu maksetaan erikseen Kelalle. Jäsenmaksuilla kerätyillä varoilla rahoitetaan ylioppilaskunnan edunvalvontatyötä ja ylläpidetään jäsenpalveluita. Mikäli ilmoittaudut vain toiselle lukukaudelle, on jäsenmaksu tällöin puolet koko lukuvuoden jäsenmaksusta. YTHS-maksu on pakollinen, eikä sitä voida erottaa ylioppilaskunnan jäsenmaksusta. YTHS-maksusta vapautuu ainoastaan, jos voi osoittaa maksaneensa sen aikaisemmin johonkin muuhun oppilaitokseen. YTHS:n maksupalautusanomukset on tehtävä syksyn osalta 30.09.2020 mennessä.

Jatko-opiskelijan jäsenmaksu lukuvuodelta on 30 euroa. Jatko-opiskelijoiden jäsenmaksu ei sisällä YTHS:n palveluita. Vain toiselle lukukaudelle ilmoittautuvalle jatko-opiskelijalle maksu on puolet koko lukuvuoden maksusta (15 e).

Voit lisäksi maksaa SportUni-liikuntamaksun, jolla saat SportUni-liikuntapalvelut käyttöösi lukuvuoden tai toisen lukukauden ajaksi. Koko lukuvuoden SportUni-maksu on 75 euroa. Syyslukukauden maksu on 44 euroa ja kevätlukukauden maksu on 49 euroa. Urheilupalveluiden käyttö edellyttää, että olet läsnäoleva opiskelija.

Miten toimin: maksoin vaikka olen poissaoleva / maksoin liikaa / maksoin muuten väärin

Ota yhteys opintotoimistoon tai TREYn palvelupisteisiin. Mikäli otat yhteyttä sähköpostitse, tilitiedot ja opiskelijanumero ovat elintärkeät tiedot. Ylimääräinen tai aiheeton maksu palautetaan. Huomaathan, että mikäli olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, mutta muutatkin statustasi poissaolevaksi, täytyy jäsenmaksupalautus hakea ilmoittautumisajan sisällä. Syksyllä 2020 jäsenmaksupalautusta voi hakea 3.9. saakka ja keväällä 2021 5. 1. saakka.

YTHS-maksun huojennusta voi hakea vain syyskuun loppuun saakka syyslukukaudella ja tammikuun loppuun saakka kevätlukukaudella. Näiden ajankohtien jälkeen emme palauta enää YTHS:n osuutta jäsenmaksusta.

Missä jäsenmaksuni viipyy?

  • E-maksuissa on 10 minuutin siirtoviive tietokantojen päivityksessä.
  • Ylioppilaskunta saa pankkien viiteluettelot koneellisena seuraavana aamuna. Kannattaa huomioida, että viikonloppuna ei ole pankkipäiviä, joten tilille perjantaina maksetut rahat näkyvät ylioppilaskunnan viiteluettelossa aikaisintaan maanantaiaamuna. Kun ylioppilaskunta saa tiedon maksuista, se siirtyy opiskelijarekisteriin kuluvan vuorokauden aikana.
  • Jos jäsenmaksun näkymisessä kuluu useita päiviä, ota yhteys help@trey.fi tai opintotoimistoon. Voit lähettää viestisi mukana myös kuitin maksustasi. Joissain tapauksissa jos maksu ei näy, voi kyse olla virheestä tietojärjestelmissä tai maksun tiedoissa.

Opiskelijaedut ja ilmoittautuminen poissaolevaksi

Saadaksesi opiskelijaedut sinun tulee olla läsnäoleva opiskelija eli maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu ja ilmoittautua läsnäolevaksi yliopistoon. Myös vaihtoon lähtevän täytyy ilmottautua läsnäolevaksi saadakseen opiskelijakorttiin tarran ja tietenkin täytyy maksaa jäsenmaksu.

Huom! Saadaksesi edut sinun täytyy olla läsnäoleva. Ilmoittautuessasi poissaolevaksi et saa lukuvoden tarraa opiskelijakorttiisi, eivätkä opiskelijaedut silloin ole voimassa.

En pääse hakemaan tarraa opiskelijakorttiin TREYn toimistolta

Opiskelijakorttiin voi saada tarran myös muilla keinoin!

Voit lähettää opiskelijakorttisi TREYn kummalle tahansa palvelutiskille ja laittaa mukaan osoitteellisen, postimerkillisen palautuskuoren. Lisätietoa palvelutiskeistä löydät Sijainnit-alasivulta. Joku toinen voi myös noutaa korttiisi tarran puolestasi. Emme jaa irrallisia tarroja.

Voit halutessasi noutaa tarran myös jonkin muun Suomen ylioppilaskunnan toimistolta, sovi nouto aina etukäteen ottamalla yhteyttä help@trey.fi!

Voit ladata ilmaisen mobiiliopiskelijakortti Pivon, johon jäsenyytesi päivittyy automaattisesti. Lisätietoja mobiiliopiskelijakortista löydät Pivon nettisivuilta.

Jäsenmaksu ja valmistuminen syksyn alussa tai vuoden alussa

Valmistuaksesi sinun tulee olla yliopiston läsnäoleva opiskelija. Myös ylioppilaskunnan jäsenmaksu tulee olla maksettuna. Mikäli valmistut elokuun aikana, voit hakea syksyn jäsenmaksullesi palautusta. Valmistumisprosessi tulee olla aloitettuna elokuun loppuun mennessä, ja turhaan maksettua syyslukukauden jäsenmaksua voi hakea takaisin syyskuun loppuun asti. Syyskuussa valmistuvat joutuvat ilmoittautumaan uudelle lukuvuodelle ja maksamaan ylioppilaskunnan jäsenmaksun syyslukukaudelta.

Mikäli valmistut tammikuun aikana, voit hakea kevään jäsenmaksullesi palautusta. Valmistumisprosessi pitää olla aloitettuna tammikuun loppuun mennessä. Helmikuussa ja siitä eteenpäin valmistuneiden täytyy maksaa kevään jäsenmaksu. Kevään maksun voi maksaa joulukuussa ja ilmottautua kevääksi läsnäolevaksi joululomaan mennessä.

Ota yhteys maksupalautuksesta opintotoimistoon (opintotoimisto.tau@tuni.fi tai 0294 520 200) tai TREYn palvelutiskeille (help@trey.fi)

Miten saan maksutiedot opintojen keskeytyksen jälkeen?

Maksamiseen tarvittavat tiedot saa opintotoimistosta.

YTHS-maksu kahteen yliopistoon

Jäsenmaksun huojennusta YTHS:lle tilitettävän osuuden kohdalta haetaan siltä ylioppilaskunnalta, johon se on viimeksi maksettu. Sinun tulee toimittaa tähän ylioppilaskuntaan kuitit maksuista, opiskelijanumero, tilitiedot. Mikäli maksoit ylioppilaskunnan jäsenmaksun viimeisenä TREYlle, asioi tässä asiassa suoraan palvelutoimistollamme tai opintotoimistossa. Palvelutoimistollamme täytät anomuksen jäsenmaksun huojentamisesta YTHS:lle tilitettävän maksun osuudesta. Voit halutessasi asioida myös sähköpostitse (help@trey.fi). Hakemukset käsitellään yhdessä nipussa hakuajan päätyttyä. Jäsenmaksun huojennusanomus tulee tehdä syksyllä syyskuun loppuun mennessä ja vuoden alussa tammikuun loppuun mennessä.