Opiskelijan neuvontapalvelut

TREYn asiantuntijat neuvovat jäseniä kaikissa opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa. Voit olla yhteydessä asiantuntijoihin luottamuksella mm. opiskeluun, toimeentuloon ja asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Asiantuntijoiden yhteystiedot löydät yhteystiedoista. Lisäksi help@trey.fi -osoitteeseen voi myös lähettää yleisiä kysymyksiä ja avunpyyntöjä, mikäli ei ole varma henkilöstä, jota lähestyä.

  • Koulutuspoliittiset asiantuntijat vastaavat opiskeluun ja opintoihin, opiskelijoiden oikeusturvaan ja yliopiston sekä tiedekuntien hallintoon liittyviin kysymyksiin.
  • Kansainvälisten asiain ja vaikuttamisen asiantuntija vastaa kansainvälistymiseen, kansainvälisiin maisteri- ja vaihto-opintoihin liittyviin kysymyksiin sekä auttaa ja neuvoo kansainvälisiä opiskelijoita.
  • Sosiaalipoliittiset asiantuntijat vastaavat toimeentuloon, asumiseen, terveyteen, hyvinvointiin, yhdenvertaisuuteen liittyviin kysymyksiin.

Ylioppilaskunnassa toimii kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka auttavat ja neuvovat opiskelijoita yhdenvertaisuuteen liittyvissä asioissa. Lisätietoa löydät täältä.

Lainopillinen neuvonta

TREYn jäsenille maksutonta lainopillista neuvontaa antaa asianajotoimisto Magnusson Law. Neuvontaa saa asianajotoimistosta ilmoittamalla olevansa TREYn lainopillisen neuvonnan asiakas. Yhteyden saat sähköpostitse: ville.salonen@magnussonlaw.com.

Neuvontaa annetaan puhelimessa tai asianajotoimiston tiloissa Technopoliksella osoitteessa Kalevantie 2. Varsinaiset lakimiespalvelut, dokumenttien laatimiset tai muut toimenpiteet eivät kuulu palveluun. Palvelua ei tarjota kesän (kesä–elokuu) tai joululoman aikana. Lisätietoja lainopillisesta neuvonnasta antaa sosiaalipoliittinen asiantuntija Milka Hanhela (milka.hanhela@trey.fi, 050 361 2846).

Tukea opiskeluun, opintoihin ja opiskelijan elämään

Edunvalvonta-osiosta löydät tietoa ja tukea opiskeluun opintoihin ja muuhun opiskelijan elämään, kuten terveyteen ja hyvinvointiin, liittyvistä asioista.

  • Opiskelijan oikeuksista ja vastuista niin yliopistolla kuin vaikkapa toimeentuloon liittyen löydät täältä.
  • Yliopistolla ja sen ulkopuolella toimii useita erilaisia tahoja, joilta voi hakea apua opiskelun ongelmiin. Tutustu näihin palveluihin täällä.
  • Hyvinvoinnin, asumisen, toimeentulon ja terveyden kysymyksistä tietoa löytyy sosiaalipoliitiikan sivulta.
  • Kansainvälistymiseen liittyvistä asioista löydät tietoa kansainvälisyys-osiosta.