Ylioppilaskunnan jäseneksi liittyminen lukuvuonna 2024-2025

Kaikki Tampereen yliopistossa kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavat liittyvät automaattisesti ylioppilaskunnan jäseneksi lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä. Jatko-opiskelijoilla jäsenyys on vapaaehtoinen. Ylioppilaskunnan jäsenmaksu perustutkinto-opiskelijoille on 65 euroa (koko lukuvuosi) tai 32,5 euroa (syksy 2024 tai kevät 2025). Opiskelijan terveydenhuoltomaksu maksetaan Kelaan. Maksu on pakollinen läsnäoleville opiskelijoille. Lue lisää YTHS -maksun maksamisesta Kelalle Terveydenhuolto-alasivulta.

Jatkotutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksu on 35 euroa (koko lukuvuosi) tai 17,50 euroa (syksy 2024 tai kevät 2025). Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu käyttämään ylioppilaskunnan jäsenpalveluita sekä tilaamaan itsellesi opiskelijakortin.

Kandidaatin tai maisterin tutkintoa opiskelevien liittyminen ylioppilaskunnan jäseniksi

Perustutkinto-opiskelijat liittyvät ylioppilaskunnan jäseniksi lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumisaikana Oili-ilmoittautumispalvelussa.

 • Sinun tulee ilmoittautua yliopistoon lukuvuosittain joko läsnä- tai poissaolevaksi. Läsnäolevaksi ilmoittautuminen edellyttää ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamista.
 • Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024–2025 avautuu 2.5.2024. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tulee tehdä sekä syys- että kevätlukukaudelle viimeistään 5.9.2024. Ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa mm. Sport Unin liikuntamaksun.
 • Läsnäolevana opiskelijana voit käyttää kaikkia opiskelijan sähköisiä palveluita ja suorittaa opintoja. Poissaolevana opiskelijana et voi suorittaa opintoja ja sähköisten palvelujen käyttöä on rajattu. Lisäksi opiskeluoikeutesi voi kulua.
 • Jos haluat muuttaa ilmoittautumistasi, et voi ilmoittautua sähköisesti tai tarvitset muuta lisätietoa ilmoittautumisesta, ota yhteyttä opintotoimistoon.
 • Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi, voit tilata opiskelijakortin 1.8. alkaen ja hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi TREYn toimistosta tai opintotoimistosta 1.8. alkaen.
 • Jos olet hakenut opinnoillesi lisäaikaa, voit ilmoittautua vasta, kun mahdollinen lisäaika on myönnetty.

Jatkotutkinto-opiskelijoiden liittyminen ylioppilaskunnan jäseneksi

Myös jatkotutkinto-opiskelijat maksavat ylioppilaskunnan vapaaehtoisen jäsenmaksun lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä:

 • Sinun tulee ilmoittautua yliopistoon lukuvuosittain joko läsnä- tai poissaolevaksi.
 • Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024-2025 alkaa 2.5.2024. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tulee tehdä sekä syys- että kevätlukukaudelle viimeistään 5.9.2024. Jatkava (vanha) tohtoriopiskelija ilmoittautuu ilmoittautumisaikana sähköisessä Oili-ilmoittautumispalvelussa. Juuri opiskeluoikeuden saaneet (uudet) tohtoriopiskelijat ilmoittautuvat saamiensa ohjeiden mukaan opintotoimistossa.
 • Jos et ilmoittaudu määräaikaan mennessä, menetät opiskeluoikeutesi. Oikeutta voi hakea takaisin maksullisella menettelyllä.
 • Jos haluat maksaa myös SportUnin liikuntamaksun, tulee myös jatko-opiskelijan vapaaehtoinen jäsenmaksu olla maksettuna.
 • Läsnäolevana opiskelijana voit käyttää kaikkia opiskelijan sähköisiä palveluita ja suorittaa opintoja.
 • Poissaolevana opiskelijana et voi suorittaa opintoja ja sähköisten palvelujen käyttöä on rajattu.
 • Jos haluat muuttaa ilmoittautumistasi, et voi ilmoittautua sähköisesti tai tarvitset muuta lisätietoa ilmoittautumisesta, ota yhteyttä opintotoimistoon.
 • Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi ja maksat jatko-opiskelijan vapaaehtoisen jäsenmaksun, voit hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi TREYn toimistosta tai opintotoimistosta 1.8. alkaen.

 

 • Jäseneksi liittyminen ilmoittautumiskauden ulkopuolella: jos jatko-opiskelija haluaa liittyä TREYn jäseneksi ilmoittautumisajan päätyttyä, voi maksutietoja pyytää opintotoimistosta. Jäsenmaksun voi maksaa myös TREYn Hervannan tai keskustan palvelutiskillä.

Hyödylliset linkit jäseneksi liittymiseen

Opiskelijakortin tilaaminen tapahtuu TREYn sähköisen tilauspalvelun kautta.

Opiskelijakortin tilauspalvelun käyttö edellyttää sitä, että TUNI-peruspalvelutunnuksesi on aktivoitu.

Opintotoimiston yhteystiedot löydät yliopiston verkkosivuilta.

Maksaminen lukuvuosi-ilmoittautumisen ulkopuolella

Ylioppilaskunnan jäsenmaksun voi maksaa OILI-palvelun kautta vain ilmoittautumisaikana. Ilmoittautumisaikojen ulkopuolella tai ongelmatilanteissa sinun tulee olla yhteydessä yliopiston opintotoimistoon. Jälki-ilmoittautumisesta yliopisto perii maksun.