Ylioppilaskunnan jäseneksi liittyminen lukuvuonna 2020-2021

Kaikki Tampereen yliopistossa kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavat liittyvät automaattisesti ylioppilaskunnan jäseneksi lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä. Jatko-opiskelijoilla jäsenyys on vapaaehtoinen. Ylioppilaskunnan jäsenmaksu perustutkinto-opiskelijoille on 60 euroa (koko lukuvuosi) tai 30 euroa (syksy 2020 tai kevät 2021). Lisäksi perustutkinto-opiskelijat maksavat lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä syksyn YTHS-maksun, joka on 28,50 euroa syksyltä 2020. YTHS-maksu maksetaan keväällä 2021 Kelalle. Jatkotutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksu on 30 euroa (koko lukuvuosi) tai 15 euroa (syksy 2020 tai kevät 2021). Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu käyttämään ylioppilaskunnan jäsenpalveluita sekä tilaamaan itsellesi opiskelijakortin.

HUOM! Opintonsa 2020-2021 lukuvuonna aloittavat opiskelijat voivat tilata opiskelijakorttinsa 4.8. alkaen, jos he ovat ilmoittautuneet läsnäoleviksi.

Kandidaatin tai maisterin tutkintoa opiskelevien liittyminen ylioppilaskunnan jäseniksi

Perustutkinto-opiskelijat liittyvät ylioppilaskunnan jäseniksi lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumisaikana Oili-ilmoittautumispalvelussa.

 • Sinun tulee ilmoittautua yliopistoon lukuvuosittain joko läsnä- tai poissaolevaksi. Läsnäolevaksi ilmoittautuminen edellyttää ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamista.
 • Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2020–2021 avautuu toukokuun alkupuolella. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tulee tehdä sekä syys- että kevätlukukaudelle viimeistään 3.9.2020. Ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa mm. Sport Unin liikuntamaksun.
 • Läsnäolevana opiskelijana voit käyttää kaikkia opiskelijan sähköisiä palveluita ja suorittaa opintoja. Poissaolevana opiskelijana et voi suorittaa opintoja ja sähköisten palvelujen käyttöä on rajattu. Lisäksi opiskeluoikeutesi voi kulua.
 • Jos haluat muuttaa ilmoittautumistasi, et voi ilmoittautua sähköisesti tai tarvitset muuta lisätietoa ilmoittautumisesta, ota yhteyttä opintotoimistoon.
 • Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi, voit tilata opiskelijakortin ja hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi TREYn toimistosta tai opintotoimistosta 1.8. alkaen.
 • Jos olet hakenut opinnoillesi lisäaikaa, voit ilmoittautua vasta, kun mahdollinen lisäaika on myönnetty.

Jatkotutkinto-opiskelijoiden liittyminen ylioppilaskunnan jäseneksi

Myös jatkotutkinto-opiskelijat maksavat ylioppilaskunnan vapaaehtoisen jäsenmaksun lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä:

 • Sinun tulee ilmoittautua yliopistoon lukuvuosittain joko läsnä- tai poissaolevaksi.
 • Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2020–2021 avautuu toukokuun alkupuolella. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tulee tehdä sekä syys- että kevätlukukaudelle viimeistään 3.9.2020. Jatkava (vanha) tohtoriopiskelija ilmoittautuu ilmoittautumisaikana sähköisessä Oili-ilmoittautumispalvelussa. Juuri opiskeluoikeuden saaneet (uudet) tohtoriopiskelijat ilmoittautuvat saamiensa ohjeiden mukaan opintotoimistossa.
 • Jos et ilmoittaudu määräaikaan mennessä, menetät opiskeluoikeutesi. Oikeutta voi hakea takaisin maksullisella menettelyllä.
 • Jos haluat maksaa myös SportUnin liikuntamaksun, tulee myös jatko-opiskelijan vapaaehtoinen jäsenmaksu olla maksettuna.
 • Läsnäolevana opiskelijana voit käyttää kaikkia opiskelijan sähköisiä palveluita ja suorittaa opintoja.
 • Poissaolevana opiskelijana et voi suorittaa opintoja ja sähköisten palvelujen käyttöä on rajattu.
 • Jos haluat muuttaa ilmoittautumistasi, et voi ilmoittautua sähköisesti tai tarvitset muuta lisätietoa ilmoittautumisesta, ota yhteyttä opintotoimistoon.
 • Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi ja maksat jatko-opiskelijan vapaaehtoisen jäsenmaksun, voit hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi TREYn toimistosta tai opintotoimistosta 1.8. alkaen.

Hyödylliset linkit jäseneksi liittymiseen

Opiskelijakortin tilaaminen tapahtuu TREYn sähköisen tilauspalvelun kautta.

Opiskelijakortin tilauspalvelun käyttö edellyttää sitä, että TUNI-peruspalvelutunnuksesi on aktivoitu.

Opintotoimiston yhteystiedot löydät yliopiston verkkosivuilta.

Maksaminen lukuvuosi-ilmoittautumisen ulkopuolella

Ylioppilaskunnan jäsenmaksun voi maksaa ylioppilaskunnan kautta vain ilmoittautumisaikana. Ilmoittautumisaikojen ulkopuolella tai ongelmatilanteissa sinun tulee olla yhteydessä yliopiston opintotoimistoon. Jälki-ilmoittautumisesta yliopisto perii maksun.