Ylioppilaskunnan jäseneksi liittyminen lukuvuonna 2019-2020

Kaikki Tampereen yliopistossa kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavat liittyvät automaattisesti ylioppilaskunnan jäseneksi lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä. Jatko-opiskelijoilla jäsenyys on vapaaehtoinen. Ylioppilaskunnan jäsenmaksu perustutkinto-opiskelijoille on 57 euroa (koko lukuvuosi) tai 28,5 euroa (syksy 2019 tai kevät 2020). Lisäksi perustutkinto-opiskelijat maksavat lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä YTHS-maksun, joka on 57 euroa koko lukuvuodelta. Jatkotutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksu on 30 euroa (koko lukuvuosi) tai 15 euroa (syksy 2019 tai kevät 2020). Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu käyttämään ylioppilaskunnan jäsenpalveluita sekä tilaamaan itsellesi opiskelijakortin.

Kandidaatin tai maisterin tutkintoa opiskelevien liittyminen ylioppilaskunnan jäseniksi

Perustutkinto-opiskelijat liittyvät ylioppilaskunnan jäseniksi lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä:

 1. Sinun tulee ilmoittautua yliopistoon lukuvuosittain joko läsnä tai poissa olevaksi. Läsnäoloilmoittautuminen edellyttää ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamista.
 2. Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019 – 2020 avautuu toukokuun alkupuolella. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tulee tehdä sekä syys- että kevätlukukaudelle viimeistään 2.9.2019. Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumisaikana  Oili-ilmoittautumispalvelussa.
 3. Ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa mm. Sport Unin liikuntamaksun.
 4. Läsnä olevana opiskelijana voit käyttää kaikkia opiskelijan sähköisiä palveluita ja suorittaa opintoja.
 5. Poissaolevana opiskelijana et voi suorittaa opintoja ja sähköisten palvelujen käyttöä on rajattu. Lisäksi opiskeluoikeutesi voi kulua.
 6. Jos haluat muuttaa ilmoittautumistasi, et voi ilmoittautua sähköisesti tai tarvitset muuta lisätietoa ilmoittautumisesta, ota yhteyttä opintotoimistoon.
 7. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi, voit hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi TREYn toimistosta tai opintotoimistosta 1.8. alkaen. Voit myös tilata opiskelijakortin TREYn sähköisen tilauspalvelun kautta. Tilauspalvelun käyttö edellyttää sitä, että tuni-peruspalvelutunnuksesi on aktivoitu.
 8. Jos olet hakenut opinnoillesi lisäaikaa, voit ilmoittautua vasta, kun mahdollinen lisäaika on myönnetty.

Jatkotutkinto-opiskelijoiden liittyminen ylioppilaskunnan jäseneksi

Myös jatkotutkinto-opiskelijat maksavat ylioppilaskunnan vapaaehtoisen jäsenmaksun lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä:

 1. Sinun tulee ilmoittautua yliopistoon lukuvuosittain joko läsnä tai poissa olevaksi.
 2. Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019-2020 avautuu toukokuun alkupuolella. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tulee tehdä sekä syys- että kevätlukukaudelle viimeistään 2.9.2019. Jatkavan (vanhan) tohtoriopiskelijan Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumisaikana sähköisessä Oili-ilmoittautumispalvelussa. Juuri opiskeluoikeuden saaneet (uudet) tohtoriopiskelijat ilmoittautuvat saamiensa ohjeiden mukaan opintotoimistossa.
 3. Jos et ilmoittaudu määräaikaan mennessä, menetät opiskeluoikeutesi. Oikeutta voi hakea takaisin maksullisella menettelyllä.
 4. Jos haluat maksaa myös Sport Unin liikuntamaksun, tulee myös jatko-opiskelijan vapaaehtoinen jäsenmaksu olla maksettuna.
 5. Läsnä olevana opiskelijana voit käyttää kaikkia opiskelijan sähköisiä palveluita ja suorittaa opintoja.
 6. Poissaolevana opiskelijana et voi suorittaa opintoja ja sähköisten palvelujen käyttöä on rajattu.
 7. Jos haluat muuttaa ilmoittautumistasi, et voi ilmoittautua sähköisesti tai tarvitset muuta lisätietoa ilmoittautumisesta, ota yhteyttä opintotoimistoon.
 8. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi ja maksat jatko-opiskelijan vapaaehtoisen jäsenmaksun, voit hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi TREYn toimistosta tai opintotoimistosta 1.8. alkaen.
 9. Voit myös tilata opiskelijakortin TREYn sähköisen tilauspalvelun kautta. Tilauspalvelun käyttö edellyttää sitä, että tuni-peruspalvelutunnuksesi on aktivoitu.

Maksaminen lukuvuosi-ilmoittautumisen ulkopuolella

Ylioppilaskunnan jäsenmaksun voi maksaa ylioppilaskunnan kautta vain ilmoittautumisaikana. Ilmoittautumisaikojen ulkopuolella tai ongelmatilanteissa sinun tulee olla yhteydessä yliopiston opintotoimistoon. Jälki-ilmoittautumisesta yliopisto perii maksun.