Tälle sivulle päivitämme tietoa ehdokasasettelusta, ehdolle lähtemisestä ja vaaliliitoista. Ehdokasasettelu alkaa 3. päivä elokuuta ja päättyy 24. päivä syyskuuta. Tarkemmat aikataulut löydät Vaalien aikataulut -sivulta.

Kaikki ylioppilaskunnan läsnäolevat jäsenet ovat vaalikelpoisia edustajistovaaleissa. Edustajistossa toimiminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta, mielenkiinto ylioppilaskunnan toimintaa kohtaan riittää.

Voit lähteä ehdolle vaaliliiton jäsenenä tai vaaliliittojen ulkopuolelta. Tällä hetkellä edustajistossa toimivat vaaliliitot, eli edustajistoryhmät, löydät TREYn verkkosivujen Edustajisto-osiosta. Voit myös perustaa oman vaaliliittosi tai lähteä ehdolle vaaliliittojen ulkopuolisena ehdokkaana.

Vaaliliiton valinnan jälkeen kannattaa tutustua vaaleissa käytettäviin asiakirjoihin Vaaliasiakirjat-sivulla. Yksittäisen ehdokkaan näkökulmasta keskeisin vaaliasiakirja on Ehdokasilmoitus. Nimensä mukaisesti tällä lomakkeella ilmoittaudutaan virallisesti ehdokkaaksi edustajistovaaleihin. Lomakkeen voi täyttää paperisena tai e-lomakkeena. Paperinen lomake edellyttää todistajien allekirjoituksia, e-lomakkeessa kirjautuminen lomakkeeseen riittää henkilöllisyyden varmistamiseen. Huom! Mikäli kuulut vaaliliittoon, paperinen lomake annetaan vaaliliittosi vaaliasioitsijalle, joka toimittaa sen eteenpäin. E-lomake täytetään normaalisti netissä.